Koen Estievenart wordt op 3 april de nieuwe Manager van Ford Lommel Proving Ground, het Europese testterrein van Ford in België. Hij volgt daarbij Valère Swinnen op, die na een carrière van 42 jaar bij Ford met pensioen gaat. Estievenart (50) is sinds 1990 actief bij Ford en is op dit moment Global Platform Manager C- cars en EU CD-cars, opererend vanuit Keulen.
Jaguar Land Rover versterkt zijn Europese team met Carsten Balmes, die per 1 januari is benoemd in de nieuwe functie van Marketing Director Europe.

woensdag, 20 december 2017

Nieuwe topman voor Audi Sport GmbH

Michael-Julius Renz (60) wordt de nieuwe directeur van Audi Sport GmbH. Hij volgt in die rol Stephan Winkelmann (53) op, die in 2018 de leiding bij Bugatti overneemt.

Op 31 oktober sluit Erik Van den Heuvel zijn 40-jarige professionele carrière in de automobielindustrie af om van een verdiend pensioen te gaan genieten.

Roeland Vriens vervoegt Ford Motor Company (Belgium) nv als Fleet & Remarketing Manager, op 2 november 2017. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Peter Bertin, Managing Director, Ford BeLux.

Oliver Hoffmann (40) is sinds 1 oktober het nieuwe hoofd technische ontwikkeling bij Audi Sport GmbH. Hij volgt Stephan Reil (52) op en wordt in zijn functie verantwoordelijk voor het nieuwe productoffensief van de Audi-dochteronderneming. Audi Sport breidt het aantal modellen tot 2020 uit van elf tot zestien.

Kia Motors heeft Luikenaar Pierre Leclercq benoemd tot Head of Styling van het designhoofdkwartier in Namyang, Korea. Met de aanstelling van de Belgische topdesigner wil Kia de ontwikkeling van een consistent design-DNA voor de steeds verder groeiende modellenrange bespoedigen.
Vanaf 1 september komt Oliver Stefan aan het hoofd van de designafdeling bij ŠKODA AUTO. De man is 53 en was tot nu toe verantwoordelijk voor het koetswerkdesign bij Volkswagen waar hij de afgelopen tien jaar het design bepaalde van diverse concepts en seriemodellen.

Ford benoemt Amko Leenarts tot de nieuwe Director Design van Ford Europa. In zijn nieuwe rol zal Leenarts verantwoordelijk zijn voor het exterieur- en interieurdesign van de wagens die Ford Europa ontwikkelt, waaronder kleine auto's en cross-overs, en modellen voor de mondiale markten.

Febiac, de Belgisch-Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie, heeft vandaag haar jaarlijkse Algemene Vergadering gehouden. Een evenement dat werd opgeluisterd door de aanwezigheid van Kris Peeters, Vice-Eerste Minister en Federaal Minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse handel.
Pagina 1 van 5

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy