Kia Motors Europe heeft Emilio Herrera benoemd tot de nieuwe Chief Operating Officer. Hij vervangt Michael Cole, die een andere leidinggevende functie krijgt binnen de wereldwijde organisatie van Kia Motors. De heer Herrera vestigt zich in het hoofdkwartier van Kia Motors Europe in Frankfurt, Duitsland, waar hij samenwerkt met de President, de heer Yong Kew Park.
Michael van der Sande verlaat Alpine en wordt de nieuwe Managing Director van Jaguar Land Rover Special Operations. Hij volgt John Edwards op, die 27 jaar voor Jaguar Land Rover heeft gewerkt. John Edwards geeft sinds de oprichting van dit bedrijfsonderdeel in 2014 leiding aan Jaguar Land Rover Special Operations. In deze periode heeft hij het bedrijf klaargemaakt voor groei en succes.
Op 1 juni 2018 start Niels Kowollik, huidig Head of Market Operations Mercedes-Benz Cars en CEO van Mercedes-Benz Portugal, als CEO van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg en als Managing Director Mercedes-Benz Cars BeNeLux. In deze functie volgt hij Eberhard Kern op, die per 1 april bij Daimler AG verantwoordelijk wordt voor Market Management & Pricing Mercedes-Benz Cars.
Koen Estievenart wordt op 3 april de nieuwe Manager van Ford Lommel Proving Ground, het Europese testterrein van Ford in België. Hij volgt daarbij Valère Swinnen op, die na een carrière van 42 jaar bij Ford met pensioen gaat. Estievenart (50) is sinds 1990 actief bij Ford en is op dit moment Global Platform Manager C- cars en EU CD-cars, opererend vanuit Keulen.
Jaguar Land Rover versterkt zijn Europese team met Carsten Balmes, die per 1 januari is benoemd in de nieuwe functie van Marketing Director Europe.

woensdag, 20 december 2017

Nieuwe topman voor Audi Sport GmbH

Michael-Julius Renz (60) wordt de nieuwe directeur van Audi Sport GmbH. Hij volgt in die rol Stephan Winkelmann (53) op, die in 2018 de leiding bij Bugatti overneemt.

Op 31 oktober sluit Erik Van den Heuvel zijn 40-jarige professionele carrière in de automobielindustrie af om van een verdiend pensioen te gaan genieten.

Roeland Vriens vervoegt Ford Motor Company (Belgium) nv als Fleet & Remarketing Manager, op 2 november 2017. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan Peter Bertin, Managing Director, Ford BeLux.

Oliver Hoffmann (40) is sinds 1 oktober het nieuwe hoofd technische ontwikkeling bij Audi Sport GmbH. Hij volgt Stephan Reil (52) op en wordt in zijn functie verantwoordelijk voor het nieuwe productoffensief van de Audi-dochteronderneming. Audi Sport breidt het aantal modellen tot 2020 uit van elf tot zestien.

Kia Motors heeft Luikenaar Pierre Leclercq benoemd tot Head of Styling van het designhoofdkwartier in Namyang, Korea. Met de aanstelling van de Belgische topdesigner wil Kia de ontwikkeling van een consistent design-DNA voor de steeds verder groeiende modellenrange bespoedigen.
Pagina 1 van 6

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy