Het gaat snel bij BMW. Amper een goede week nadat het merk de eerste info vrijgaf over de volgende generatie van de X5 kondigt het vandaag de reïncarnatie van de 8-Reeks uit de jaren negentig van de vorige eeuw aan. De nieuwe sportcoupé, die bij de lancering beschikbaar is met een 530 pk sterke V8 op benzine en een zescilinder diesel met 320 pk zal vanaf november verkrijgbaar zijn.
Fuchsröhre, Schwedenkreuz en Karussell; deze secties van het beroemde en beruchte Nordschleife-circuit zijn voor autosportliefhebbers wereldwijd welbekend. Geen ander circuit is uitdagender en nergens anders verkennen bestuurders en auto’s hun grenzen tot op de limiet als op het 20,832 km lange circuit in de Duitse Eifel.
Na de levering van een tweede Belgische Ford GT en het tweede Luxemburgse exemplaar eerder deze week komt de teller voor de BeLux op vier te staan. Na de aflevering in Waver van de hemelsblauwe Ford GT van Loïc Deman in maart van dit jaar, was het even wachten voor de volgende eigenaars om hun nieuwe autodroom in ontvangst te kunnen nemen.
De Audi A8 is uitgeroepen tot meest innovatieve auto van 2018. Bovendien is Audi verkozen tot meest innovatieve premiummerk in de categorie ‘Autonoom rijden en veiligheid’. Dat is het oordeel van het ‘Center of Automotive Management’ en PricewaterhouseCoopers AG, die gezamenlijk de ‘Automotive Innovations Award’ uitreiken.
Opels Engineering Center in Rüsselsheim neemt het voortouw bij de ontwikkeling van een volgende generatie hoogst efficiënte benzinemotoren. Die zijn bestemd voor alle merken van Groupe PSA (Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel en Vauxhall). Het gaat om viercilinderkrachtbronnen die optimaal kunnen samenwerken met elektromotoren en die worden toegepast in hybride aandrijfsystemen. De marktintroductie is gepland voor begin 2022.
Volvo Cars en Polestar brengen een nieuwe performance uitvoering met de naam Polestar Engineered op de markt. Deze is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe geëlektrificeerde 60-serie T8 Twin Engine plug-in hybrid.
Nog vóór de lancering van het nieuwe topmodel binnen de KODIAQ-serie heeft ŠKODA piloot Sabine Schmitz de ‘Groene Hel’ in gestuurd voor een recordronde in de ŠKODA KODIAQ RS. Daarmee geeft het Tsjechische merk alvast een indicatie van de buitengewone prestaties van de zevenpersoons SUV, die voor deze gelegenheid in een sportieve camouflage-outfit is uitgevoerd.
De nieuwe Hyundai Tucson, die deze maand in productie gaat, zal uitgerust zijn met een 48-volt mild-hybride aandrijflijn voor meer brandstofefficiëntie. Het is het eerste model van het merk – en een van de eerste in de hele sector – met deze nieuwe technologie die bijdraagt tot de schonere toekomst waarvoor Hyundai zich engageert.
Komend jaar start de serieproductie van de eerste volledig elektrisch aangedreven Porsche. Het productiemodel, dat is afgeleid van de Mission E concept car, gaat Taycan heten. Vrij vertaald betekent deze naam ‘levendig jong paard’. Daarmee refereert Porsche aan het trappelende paard zoals dat sinds 1952 centraal staat in het Porsche logo.
vrijdag, 08 juni 2018

Porsche 911 Speedster Concept

Ter ere van het 70-jarige bestaan geeft Porsche zichzelf een bijzonder cadeau: de 911 Speedster Concept. Het rijdende studiemodel slaat een brug tussen de Porsche 356 ‘Nr. 1’ Roadster, die op 8 juni 1948 werd geregistreerd, en het heden.

Pagina 1 van 258

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy