woensdag, 11 januari 2017

Snelste vierzitter ter wereld: Bentley Continental Supersports

Bentley kondigt de lancering aan van zijn snelste en krachtigste productiemodel ooit: de nieuwe Bentley Continental Supersports. Met een topsnelheid van 336 km/u en een acceleratie van 0-100 km/u in 3,5 s is de nieuwe Continental Supersports de snelste en krachtigste luxewagen met vier zitplaatsen ter wereld.

Tegelijk is de open versie met stoffen kap, de Continental Supersports Convertible, de snelste cabriolet met vier zitplaatsen ter wereld, met een acceleratie van 0-100 km/u in 3,9 s en een topsnelheid van 330 km/u.

De combinatie van Bentleys machtige W12-motor, die voor de Supersports opnieuw ontwikkeld werd met nieuwe hoogperformante turbo’s en motorhardware, en een torque vectoring-systeem maken de Continental Supersports even wendbaar als krachtig. Tegelijk verlenen unieke stijlelementen het nieuwe model vanbinnen en vanbuiten een scherpe atletische look die zijn prestatiepotentieel onderstreept.

Ingrijpende motoraanpassingen resulteren in een toename van 80 pk en 217 Nm ten opzichte van het Supersports-model van 2009 – wat neerkomt op een verbetering van de gewicht-vermogenverhouding en van gewicht-koppelverhouding met respectievelijk 10 en 25 procent.  De topsnelheid ligt 8 km/u hoger, terwijl de acceleratie van 0 tot 100 km/u 0,4 s sneller verloopt.

Met het oog op een nog betere rijervaring werd het uitlaatsysteem opnieuw ontworpen om vrijer te ademen en een onmiskenbare Bentley-sound te genereren, met de nodige plofgeluiden bij het terugschakelen. Voor bestuurders die uit zijn op een meer intense geluidservaring, is een optionele uitlaat van titanium beschikbaar. Dit titanium uitlaatsysteem genereert niet alleen een meeslepende sound, maar bespaart ook gewicht.

De uiterlijke wijzigingen omvatten een nieuw ontworpen voor- en achterbumper met respectievelijk een splitter en diffusor van koolstofvezel, nieuwe drempelverbreders en ventilatieopeningen in de motorkap, eveneens afgewerkt met koolstofvezel, alsook zijdelingse ventilatieopeningen in de voorvleugels en uitlaatpijpen met een nieuw gegroefd design, allebei uitgevoerd in glanzend zwart. Donkergetinte koplampen en achterlichten in combinatie met zwarte sierelementen aan de roosters vooraan, de lichten, de achterbumper, de deurgrepen en de raamlijsten maken het sensationele uiterlijk helemaal af.

In het interieur wordt het eigentijdse gevoel van Britse luxe versterkt door een waaier aan specifieke stijldetails. Er werd een unieke kleurencombinatie gecreëerd, met drie verschillende tinten: het eerste driekleurige interieur dat in deze generatie van de Continental GT wordt aangeboden. Een nieuw geruit stikselmotief zorgt voor een unieke uitstraling van de alcantara bekleding van zetels en deurpanelen, terwijl de bestaande lijst van tien beschikbare hout- of metaalafwerkingen wordt uitgebreid met geruite Supersports-dashboardpanelen van koolstofvezel. De interieurafwerking wordt vervolledigd door nieuwe gestikte Supersports-logo’s en alcantara-accenten voor het specifieke stuurwiel en de unieke schakelpook.

Voor Supersports-klanten die nog meer personalisering willen, is een ‘X Specification’-pack beschikbaar, dat bestaat uit acht unieke tweekleurige koetswerklakken en een koolstofvezelafwerking van de buitenspiegels en deurdrempels. Verder omvat dit pack de optionele titaniumuitlaat en een koolstofvezelafwerking van de zijpanelen in het interieur, de motorkap in koolstofvezel en een glanzend zwarte afwerking van de gesmede 21-duimsvelgen.


Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy