maandag, 16 februari 2015

Het vlaggenschip van DS

Met zijn avant-gardistische stijl, dynamische wegligging, technologie en oog voor detail, heeft de nieuwe DS 5 alle kenmerken van de huidige en toekomstige DS-modellen. Het vlaggenschip van DS introduceert de identiteit van het Merk en is het eerste model in Europa met de nieuwe voorpartij. Dit model gaat in wereldpremière op het autosalon van Genève 2015.De nieuwe DS 5 heeft een eigen karakter met een verticaal geplaatste grille met DS-logo – de DS Wings, een knipoog naar de oorspronkelijke DS – en nieuwe koplampen. 

De zeshoekige DS Wings-grille is voorzien van een uniek, strak en grafisch design. Zijn contouren zijn verchroomd en sluiten aan op twee lichtvleugels in de koplampen. 

Net als de DS 3 en de DS 3 Cabrio, is de nieuwe DS 5 voorzien van de nieuwe lichtsignatuur van het merk met nieuwe koplampen die de led- en xenon-technologieën combineren met de dynamische richtingaanwijzers. Ze werden in juli vorig jaar gelanceerd op de DS 3 en in de toekomst overigens op alle DS  modellen. 

Dankzij het nieuwe touchscreen zijn alle functionaliteiten van de wagen beter toegankelijk enis de cockpit ergonomischer (er bevinden zich bijvoorbeeld 12 knoppen minder op de middenconsole). 

Dit scherm van de jongste generatie biedt ook de functie New Mirror Screen aan; de duplicatie van het scherm van de smartphone voor een veilig gebruik van de applicaties. 

De nieuwe DS 5 beschikt over het DS Connect Box-aanbod met het SOS & Assistance pack, een systeem dat gelokaliseerde automatische nood- en bijstandsoproepen mogelijk maakt, inclusief het sturen van de juiste hulpdiensten in geval van problemen. Vandaag rijden er in Europa al 230 000 DS'en rond die uitgerust zijn met dit systeem.

De nieuwe DS 5 is uitgerust met de nieuwste motoren van de PSA-groep. Alle motoren die aangeboden worden in de DS 5, van benzine tot diesel, hebben een groot vermogen (van 120 tot 210 pk) en zijn milieuvriendelijk (tussen 3,8 l/100 km en 4,31 l/ km voor de dieselmotoren).  De Hybride 4x4-motor heeft een uitstoot van 90g/km CO2 voor een gemengd verbruik van 3,5 l/100 km.

Vanaf de lancering zal je kunnen kiezen tussen vijf motoren die voldoen aan de Euro 6-norm met een koppel tussen 240 en 400 Nm.  Een aanbod dat vanaf eind 2015 uitgebreid zal worden met een motor van 210 pk: de THP 210 S&S MAN6.

Op de weg koppelt de nieuwe DS 5 dynamisme aan gemoedsrust. De bodemvrijheid is sinds de lancering geëvolueerd voor nog meer comfort. De schokdempers werden immers uitgerust met de PLV-technologie (Preloaded linear valve) om hellingveranderingen te beperken en een betere lineariteit van de krachtovergang te verzekeren. Bovendien werden hun compressiefasen verlengd. Zo absorbeert de DS 5 beter de oneffenheden van de weg en ziet hij zijn trillingscomfort fors verbeterd dankzij de beperking van de percussiegeluiden.

De nieuwe DS 5 zal vanaf juni 2015 in Europa gecommercialiseerd worden. 

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy