donderdag, 16 april 2015

Volkswagen Transporter T6

Na twaalf jaar is het eindelijk zover. De zesde generatie van de populaire Transporter komt eraan.Volkswagen heeft in 65 Transporter-jaren ongeveer twaalf miljoen exemplaren verkocht. Van de T5 verkocht Volkswagen in twaalf jaar twee miljoen stuks.
De autofabrikant verwacht met deze nieuwe generatie opnieuw grote aantallen te kunnen verkopen. Als vanouds levert Volkswagen de Transporter in verschillende carrosserievormen en uitvoeringen. Naast bedrijfswagentypes verschijnen ook personenwagenversies als de Multivan en Caravelle op de prijslijst.

Motorenpallet

Het motorenaanbod is divers, al bestaat het grootste deel uit diesels. De diesels hebben allemaal een 2,0 liter onder kap. De vermogens bedragen 84, 102, 150 of 204 pk. Er zijn twee benzinetypes: een 2,0 liter met 150 of 204 pk. Alle motoren hebben standaard een stop-/startsysteem. Vierwielaandrijving is ook leverbaar, maar op geselecteerde aandrijflijnen.

Veiligheid

De T6 profiteert van een aantal voor de Transporter nieuwe systemen. Denk aan het zogeheten Dynamic Cruise Control (DCC) systeem. DCC heeft drie standen, te weten Comfort, Normal en Sport. Elke stand heeft invloed op de hardheid van de dempers. In Sport zijn die logischerwijs stijver afgesteld om een sportiever weggedrag op te wekken. Ook leverbaar zijn adaptieve cruisecontrole (ACC) en city safety dat noodremingrepen kan uitvoeren tot 30 km/h als de bestuurder een object of persoon over het hoofd ziet.

Prijzen worden later bekend gemaakt.

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy