donderdag, 23 april 2015

Opel Movano uitgeroepen tot Green Van 2015

Gouden medaille voor de Movano: de bestelwagen van Opel won de Green Van 2015 onderscheiding en verslaat daarmee 15 rivalen in de klasse voor bestelwagens en kleine bestelwagens tot zeven ton. De Movano combineert een hoog laadvermogen en een grote laadcapaciteit met een zuinig verbruik dankzij de brandstofbesparende BiTurbo-technologie.
Dat overtuigde de juryleden van de tijdschriften VerkehrsRundschau en Trucker en leverde de Movano de eerste plaats op in het milieuklassement.

"De Movano maakt indruk met zijn flexibiliteit en transportcapaciteit in het dagelijkse gebruik. Vorig jaar voorzagen we onze bestelwagens van nieuwe, toonaangevende BiTurbo-dieselmotoren met ultramoderne, brandstofbesparende technologie. Daarom zijn ze al even mild voor het milieu als voor de portemonnee, een concept dat het bijzonder goed deed in het milieuklassement," zegt een verheugde Steffen Raschig, Opel/Vauxhall Director Commercial Vehicles, nadat hij de trofee voor de milieuvriendelijkste kleine bestelwagen in ontvangst mocht nemen, gisteren op het Transport Manager Dinner in Bonn.

De Opel Movano was de enige deelnemer in het segment van lichte bedrijfswagens die meer dan 6.000 milieupunten in de wacht sleepte. Hij haalde maar liefst 170 punten meer dan het voertuig op de tweede plaats. Deze duidelijke overwinning is volledig terecht: de 2,3-liter BiTurbo CDTI met 120 kW/163 pk neemt genoegen met slechts 8,5 liter diesel per 100 km, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 268 gram per kilometer, volgens de test uitgevoerd door VerkehrsRundschau en Trucker. Die waarde is afgeleid van de eigenlijke CO2-uitstoot plus de emissies tijdens de brandstofproductie (Well-to-Wheel). Het Start/Stop-systeem, dat standaard aanwezig is, heeft ook een positieve impact op het resultaat. Bovendien heeft de Movano een laadruimte van 13 kubieke meter, een gering leeggewicht en een laadvermogen van 1,2 ton. Dat alles maakt van de Opel Movano een evenwichtig, groen en veelzijdig transportmiddel, dat niet voor niets de gouden medaille won in het milieuklassement van 2015. 

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy