vrijdag, 24 april 2015

De gloednieuwe Honda HR-V

De gloednieuwe Honda HR-V staat vanaf de zomer in showrooms in heel Europa. De auto is een van de meest efficiënte in zijn klasse en biedt een ongeëvenaarde combinatie van veelgevraagde eigenschappen. 

Naast een dynamische vormgeving, een veelzijdig interieur met de meeste ruimte in zijn klasse, en geavanceerde infotainment- en veiligheidstechnologieën levert de nieuwe HR-V een brandstofverbruik en emissies die tot de beste in zijn klasse behoren. De auto wordt vanaf de lancering aangeboden met een keuze uit een 1.6 liter i-DTEC dieselmotor en een 1.5 liter i-VTEC benzinemotor, beiden uit Honda's geavanceerde Earth Dream Technology-serie.

Dankzij de combinatie van de 1.6 liter i-DTEC dieselmotor en de nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak heeft Honda's nieuwe kleine SUV een brandstofverbruik vanaf 4,0 l/100km, met een CO2-uitstoot vanaf 104 g/km. Mensen die de HR-V kopen zullen merken dat het zuinige verbruik van de auto niet ten koste is gegaan van zijn prestatie; met zijn 120 pk trekt hij in 10,1 seconden op naar 0-100 km/u.

Benzinegebruikers kunnen kiezen voor een 130 pk 1.5 liter i-VTEC-motor met een gecombineerd brandstofverbruik van 5,2 l/100km en een CO2-uitstoot vanaf 120 g/km als ze voor de CVT-automaat gaan. De nieuwe HR-V in benzineversie in combinatie met de standaard handgeschakelde zesversnellingsbak heeft een brandstofverbruik van 5,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 130 g/km. Vanuit stilstand trekt de auto in slechts 10,3 seconden (handmatig) of 10,9 seconden (optionele CVT) op naar 100 km/u. Prestatie gegarandeerd.

De nieuwe HR-V dankt zijn efficiënte prestaties aan zijn vormgeving en klasseleidende aerodynamica, met een bijna volledig vlakke onderkant voor een optimale luchtstroom. In profielaanzicht heeft de HR-V een karaktervolle, beheerste uitstraling, met de opvallende, krachtig vormgegeven lijnen van een coupé en het stoere, solide uiterlijk van een stevige SUV.

Vanbinnen heeft de nieuwe HR-V de grootste kofferbak in zijn klasse: 453 liter met de achterstoelen omhoog en 1026 liter met de achterstoelen ingeklapt. Dankzij het innovatieve design is het interieur van de HR-V uitzonderlijk veelzijdig. Als enige in zijn klasse is hij eveneens uitgerust met Honda's uiterst praktische Magic Seats. Kwalitatief hoogwaardige materialen en een geraffineerd ontwerp vanbinnen creëren een sportieve cockpit.

De speciale eigenschappen omvatten het geavanceerde Honda Connect in-car infotainmentsysteem en een groot aantal veiligheidshulpmiddelen die gebruik maken van radar- en cameratechnologie om de weg te scannen.

Meer details, waaronder de prijs, worden later bekend gemaakt naarmate de lancering van de nieuwe HR-V dichterbij komt.


Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy