donderdag, 14 mei 2015

Jaguar viert feest op de "Mille Miglia"

Jaguar viert zijn 80ste verjaardag door opnieuw deel te nemen aan een legendarische race: de Mille Miglia. Jaguar Heritage Racing schrijft een team piloten in voor dit evenement dat van 14-17 mei zal doorgaan in Italië. Ze zullen meer dan 1600 km afleggen op het traject Brescia-Rome-Brescia in negen van de beroemdste modellen van het merk.

Bekende gezichten uit de motorsport, televisie- en muziekwereld zullen aan deze slopende race deelnemen met een historische Jaguar. Vier zware, maar onvergetelijke dagen lang gaat het van Brescia naar Rimini, Rome, Parma en terug naar Brescia. De mensenmassa's langs het parcours krijgen prachtige exemplaren van historisch belangrijke XK's, C-Types en D-Types te zien, die hen voorbijschieten met bekende gezichten aan het stuur.

Derek Bell, vijfvoudig winnaar van de 24-uren van Le Mans, drievoudig winnaar van de 24-uren van Daytona en veteraan uit de autosport, zal zijn Mille Miglia-debuut maken met een Jaguar C-Type. Derek is gastrijder voor Adam Lindemann, kunstverzamelaar en liefhebber van klassieke auto's.

De tweede C-Type, ‘NDU 289’, wordt bestuurd door Mike Cross, Jaguar Vehicle Integrity Chief Engineer, terwijl de laatste C-Type, ‘PUG 676’, zal worden bestuurd door Ben Cussons, voorzitter van het Royal Automobile Club Motoring Committee. 

Ian Callum, Director of Design bij Jaguar, rijdt met ‘RSF 303’, een Jaguar D-Type ‘Long Nose’ Ecurie Ecosse-racewagen van onschatbare waarde, die tweede eindigde op Le Mans in 1957. Ian is een veteraan van de Mille Miglia. In 2014 nam hij met talkshow-presentator Jay Leno deel aan het evenement. Dit jaar rijdt hij samen met Clive Beecham, zakenman en liefhebber van klassieke auto's.

De Jaguar MK VII wordt bestuurd door iemand die alles afweet van snelheid en slaaptekort: Charley Boorman. Charley, die eerder twee dan vier wielen gewend is door zijn vele avonturen op de motorfiets, krijgt Giles English, medeoprichter van Bremont, als partner. Een Jaguar MK VII, de snelste berline in zijn tijd, behaalde in 1956 de overwinning in de rally van Monte Carlo, met Ronnie Adams als piloot en Frank Biggar en Derek Johnstone als copiloten.

De meest bekoorlijke cockpit is die van ‘OOF 748’ - de XK120-roadster van Jodie Kidd, model, tv- presentatrice en momenteel presentatrice van The Classic Car Show op Channel 5. Haar copiloot is David Gandy, mannelijk supermodel, GQ-columnist en liefhebber van klassieke auto's.
James Martin, presentator van het enorm populaire programma op BBC One, Saturday Kitchen, en bekende tv-kok, krijgt Nick English als partner, medeoprichter van Bremont en broer van Giles. Zij rijden in de voorlaatste ‘Long Nose’ Jaguar D-Type die ooit werd gebouwd, met nummerplaat ‘393 RW’. De laatste van de drie D-Types wordt bestuurd door Simon Kidston, een van de meest gerespecteerde experts uit de wereld van de klassieke auto's.

Het team van Jaguar Heritage wordt vervolledigd door Elliot Gleave, een succesvolle Britse singer/songwriter, beter bekend als Example. Elliot bestuurt een XK140 met zijn vader Michael als copiloot. De XK140, met nummerplaat ‘TAC 743’, is ooit nog eigendom geweest van de succesvolle Britse racepiloot David Hobbs.

Als voorbereiding op de Mille Miglia organiseerde Jaguar Heritage met succes de ‘Mini Miglia’ in Schotland. Daar konden de deelnemers voor de Mille Miglia zich vertrouwd maken met het fantastische assortiment iconische sportwagens waarmee ze van 14 tot 17 mei door Italië zullen rijden.

Tijdens de 'Mini Miglia', die langs enkele van de mooiste Schotse wegen ging, konden de piloten van het Jaguar Heritage-team hun vaardigheden op het vlak van chronoritten aanscherpen en zich vertrouwd maken met de auto's – enkele van de belangrijkste sport- en touringmodellen uit de Heritage-collectie van Jaguar. 

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy