Dat het MQB-platform, de basis van de Ateca, goed is, wisten we al van de VW Tiguan, en dat de motoren deugen was ons ook bekend. In een Seat-kleedje gestoken levert de onderdelencocktail een SUV op die in de sportief aangeklede FR-uitvoering met de tweeliter van 190 pk, vierwielaandrijving en de gekende DSG-automaat een begeerlijke auto is.
donderdag, 18 januari 2018

TEST: Audi A4 Avant g-tron: Gas geven!

Audi biedt naast modellen met benzine- en dieselmotoren ook bi-fuelauto’s op aardgas en benzine aan. De A4 Avant g-tron (hij bestaat niet in berlineversie) is er daar één van, naast de A3 Sportback en A5 Sportback g-tron. Wij testten de A4 in het dagelijkse verkeer en zijn er behoorlijk over te spreken…
Na de i30 vijfdeurs, de i30 Wagon en de sportieve i30N vervolledigt Hyundai het i30 gamma met een bijzonder nieuw model: de i30 Fastback. Als allereerste vijfdeurscoupé in het mainstream C-segment zorgt hij voor een vleugje originaliteit en exclusiviteit in het i30-gamma.
De samenwerking tussen Daimler en de alliantie Nissan-Renault leverde ons al de Citan, een rechttoe-rechtaan kloon van de Renault Kangoo, en leidde tot de inplanting van Renault-motoren in verschillende Mercedes-modellen. Vandaag zorgt die samenwerking er voor dat Mercedes als eerste premiummerk kan uitpakken met een pick-up. Wij reden met de X 250 d met automaat en vierwielaandrijving.
Elke 62 seconden verlaat een nieuwe Qashqai de fabriek in Sunderland (VK). Sinds zijn lancering werden er maar liefst 2,3 miljoen van gebouwd en in zijn eentje maakt dit model bijna de helft uit van Nissans verkopen in België. Dat de Qashqai de cashkoe van het merk is, is dus duidelijk, en zo’n succesrecept wijzigen houdt dan ook de nodige risico’s in.

Rijden met de auto van James Bond blijft speciaal. Overal waar je de DB11 parkeert word je aangesproken, en het commentaar is unaniem: zelden zag men zo’n mooie auto, met zo’n zuivere lijn, en iedereen wil weten of het de onze is. Jammer genoeg is dat niet het geval. Voor wie het zich zou afvragen: de “DB” in de modelnaam staat voor David Brown, de vroegere eigenaar van het merk die zijn initialen gebruikte om vanaf 1950 zijn modellen te benoemen.

De eerste Mercedes E-Klasse cabrio dateert alweer van een kwarteeuw geleden. Vandaag kan je het merk uit Stuttgart echt als cabriospecialist zien, want naast deze E-Klasse zijn er nog de C- en S-Klasse Cabriolet, de SLC, SL en natuurlijk de Mercedes-AMG GT Roadster. De nieuwe E-Klasse Cabrio verdient nu echt ook zijn naam, want in tegenstelling tot zijn voorgangers, die op een C-Klasse-platform stonden is deze cabrio volledig gebaseerd op de E-KIasse, en dat zie je onder meer aan zijn lengte van meer dan 4,8 meter.
Ter gelegenheid van de IAA in Frankfurt kreeg de begeerlijke Ghibli zonet een opfrissingskuur, die met de GranLusso en GranSport twee bijkomende afwerkingsniveau’s en nieuwe uitrusting introduceert.
dinsdag, 26 december 2017

Autonieuws best Cars of 2017

2017 was een Grand Cru-jaar voor Autonieuws.be. We testten dit jaar meer auto’s dan ooit tevoren en lanceerden dit najaar onze volledig nieuwe site. Net zoals vorig jaar maakte de redactie ook dit jaar een puur subjectief lijstje op van de auto’s die we in 2017 aan de tand voelden en die een bijzondere indruk op ons nalieten.
maandag, 25 december 2017

TEST: Mercedes-AMG GT C Roadster

De AMG GT, Mercedes’ antwoord op de alomtegenwoordige 911 uit Stuttgart, is een bijzondere auto. In tegenstelling tot zijn grote concurrent heeft hij een V8 in plaats van een zescilinder boxermotor, en ligt zijn motor niet achteraan maar achter de vooras. Dat betekent meteen dat de motorkap erg lang is en de bestuurder en zijn passagier ver naar achteren zitten, met hun achterste net voor de achteras. Een bijzondere gewaarwording in de bochten en bij het parkeren of inrijden van een straat, omdat de voorbumper van de auto echt wel veraf is.
Pagina 1 van 19

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy