Nadat we SsangYongs nieuwe Rexton in december vorig jaar bij de internationale perspresentatie kort konden testen in de buurt van Warschau kregen we nu de gelegenheid om niet minder dan 3.600 km aan het stuur van de grootste SsangYong door te brengen en echt te kunnen ontdekken wat zijn voor- en nadelen zijn.
Sinds de overname van Opel door PSA is de Combo het derde model dat samen met het Franse moederhuis werd ontwikkeld. De Combo Life is volgens Opel van bij het begin als personenwagen ontwikkeld, en de bestelwagen is dus gebaseerd op de personenauto en niet omgekeerd. Maakt dat een verschil? Wij zochten het uit ter gelegenheid van de Belgische perspresentatie.
Al ruim veertig jaar bezorgt de Golf GTI kleur aan Volkswagen. De eerste generatie met een 1.6 l benzinemotor (110 pk) is inmiddels een levende legende én een gegeerd goed. De Volkswagen-bazen voedden de GTI-hype met bijkomende modellen zoals de Scirocco GTI en Passat GTI. Wat die laatste betreft ging het echter om een studiemodel want toen de auto in 1979 in productie werd genomen, heette hij GLI in plaats van GTI. Vandaag de dag heeft Volkswagen naast de Golf GTI twee nieuwe modellen met een GTI badge in het radiatorrooster. De Polo GTI en de up! GTI. Wat de twee nieuwkomers in hun mars hebben, demonstreerden ze tijdens een adembenemende roadtrip langs de Amalfikust in Zuid-Italië.
Mazda heeft met de MX-5 altijd de filosofie gehanteerd dat het rijden zo puur mogelijk moet zijn. Vandaar dat de MX-5 bijna dertig jaar lang menig hart sneller doet slaan, zonder dat die ingrijpende wijzigingen onderging. Het geheim achter het succesrecept: achterwielaandrijving, 50/50-gewichtsverdeling, twee zitplaatsen, motor voorin en een laag gewicht. Om één en ander nogmaals onder de aandacht te brengen, nemen we je mee met de vernieuwde MX-5 (184 pk) voor een onvergetelijke trip. 
Hoewel Mitsubishi bij ons een erg klein marktaandeel heeft, slaagde het er toch in om van de Outlander PHEV niet alleen de meest verkochte plug-in hybride SUV ter wereld te maken, maar ook de bestverkochte plug-in hybride van Europa. Voor modeljaar 2019 kreeg hij een update.
Hoewel iedereen de Mustang kent, heeft Ford zijn Amerikaanse sportwagen pas in 2014 voor het eerst buiten de VS gecommercialiseerd. Zowel de coupé als de cabrioversie kregen voor 2018 een lichte opfrisbeurt. Wij reden een weekje met de Convertible GT met de vijf liter grote atmosferische V8…
woensdag, 29 augustus 2018

TEST: Hyundai i20 1.0T GDI 7DCT 100 pk

Hyundai gaf zijn i20 een flinke opfrisbeurt om hem aan de top van zijn segment te houden. Naast stilistische aanpassingen en extra technische snufjes is het vooral de komst van Hyundai’s eigen zeventrapsautomaat die opvalt. Wij reden ermee in combinatie met de 100 pk sterke uitvoering van de éénliter driecilinder.
maandag, 27 augustus 2018

TEST: Hyundai Ioniq: Wie van de drie?

Zonder de grote trom te roeren, is de alliantie Hyundai/Kia van een meeloper een voorloper geworden. De Zuid-Koreaanse autogroep maakte naam als discounter en verwierf faam door zijn doordachte portfolio van eigentijdse en bedrijfszekere modellen. Qua afwerking, uitrusting en duurzaamheid zijn die ondertussen de evenknie van hun Duitse, Franse of Japanse concurrenten. Hyundai en Kia verstaan bovendien de kunst om het juiste product op het juiste moment aan te bieden, tegen een concurrentiële prijs. 
De Nissan GT-R heeft al zo’n tien jaar de reputatie de snelst accelererende sportwagen te zijn en is het lievelingsspeeltje van tuners en drifters. Maar omdat alles altijd nog sneller kan, is er nu ook de GT-R Nismo. Met die absolute topuitvoering zorgt het Japanse merk voor de overtreffende trap van verbluffend en indrukwekkend. Nog nooit reden we - terwijl we nochtans verwend zijn - met zo’n snelle auto. 
In onze contreien is Isuzu allesbehalve Top Of Mind bij de doorsnee automobilist, maar het Japanse merk is met de D-Max al vele jaren een speler waarmee de andere constructeurs die actief zijn in het pick-upsegment rekening houden. Voor modeljaar 2018 kreeg de stoere pick-up een upgrade en vooral een indrukwekkende AT35 Arctic Truck-afgeleide. We reden er zowel op als naast de weg mee.
Pagina 1 van 24

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy