SEAT zet koers naar China. Het merk sluit niet alleen aan bij de bestaande joint-venture tussen Volkswagen Groep China en Anhui Jianghuai Automobile Group Corp. Ltd (JAC), maar wordt daarin ook de leidende speler. De betrokken partijen hebben hiertoe een intentieverklaring getekend. Dat betekent ook dat de Spaanse autofabrikant actief wordt op de Chinese markt en zich gaat focussen op elektrische aandrijving, autonoom rijden en connectiviteit.
zondag, 08 juli 2018

CO2-taks volop in de media

Vorige week konden we lezen dat federaal minister van energie en klimaat Marie-Christine Marghem (MR) een studie heeft laten uitvoeren om na te gaan wat de mogelijke effecten zouden zijn van een nieuwe CO2-belasting. 
De Stad Parijs en de Renault-groep kondigen hun intentie aan om hun knowhow en competenties te delen voor de ontwikkeling van elektrische mobiliteit voor de Parijzenaars, inwoners van Île-de-France en hun bezoekers.
Volvo Cars lanceert vandaag M, een nieuw merk dat de wereldwijde mobiliteitsactiviteiten van de onderneming uitbreidt met een intuïtieve app die betrouwbare toegang biedt tot wagens en diensten op aanvraag. 
Mitsubishi Motors Corporation presenteert een nieuwe, uniforme uitstraling voor alle dealervestigingen in de wereld. De circa 5.000 showrooms worden stapsgewijs voorzien van een nieuw ontwerp voor de binnen- en buitenzijde. Deze transitie is in lijn met de nieuwe merkstrategie en slogan ‘Drive you Ambition’ die vorig jaar werden geïntroduceerd. 
Volvo Cars heeft in het eerste halfjaar van 2018 een verkooprecord genoteerd. Volvo verkocht in deze periode 317.639 auto’s, een toename van 14,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
De Belgische petroleumfederatie publiceerde zopas haar jaarverslag over 2017 en concludeert, bij monde van voorzitter Paul Mannes dat de grilligheid waarmee de politieke verantwoordelijken beslissingen nemen en prompt terugdraaien, alle belanghebbenden, en meer bepaald de gebruikers, met een gevoel van onzekerheid en extra kosten opzadelt. Volgens de brandstoffen federatie schept alleen een duurzaam en coherent beleid een gunstig klimaat voor investeringen in de ontwikkeling van nieuwe technologieën.
Volvo Cars neemt vandaag zijn eerste productiefaciliteit in Amerika in gebruik. Die staat in Charleston, South Carolina. De officiële ingebruikname bevestigt andermaal het mondiale karakter van de premium autoproducent die hiermee over productiefaciliteiten beschikt in alle drie de grote afzetmarkten.
Audi en Hyundai zetten samen vaart achter de ontwikkeling van brandstofceltechnologie. De bedrijven zijn van plan om patenten uit te wisselen en elkaar toegang te geven tot niet-concurrentiegevoelige componenten. Het doel van de samenwerking is om brandstofceltechnologie sneller en (kosten)efficiënter productierijp te maken. Ook streven de twee partners naar een verdere samenwerking bij de ontwikkeling van deze duurzame technologie.

FEBIAC, de Belgische en Luxemburgse automobiel- en tweewielerfederatie, heeft vandaag woensdag 20 juni, haar jaarlijkse algemene vergadering gehouden. Een evenement waarbij de toekomst van de mobiliteit een centrale plaats kreeg en waarbij werd aangekondigd dat binnen de federatie een nieuwe sectie #WeAreMobility wordt opgericht.

Pagina 1 van 69

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy