De Raad van Toezicht van Volkswagen AG heeft zopas een grondige herschikking doorgevoerd van het topmanagement alsook van de structuur van de autogroep, nog altijd de nummer één in de autowereld. 

Sedert december 2017 betaal je terug € 1.000 voor je favoriete nummerplaat. Het was ooit anders, in de periode eind 2015 tot eind 2017 moest je maar liefst € 2.000 ophoesten.
De SEAT-fabriek in het Spaanse Martorell nabij Barcelona is dit jaar een kwart eeuw oud. Juan Pérez, die nu leiding geeft aan de afdeling persprocessen, en zijn collega Victor Manuel Díaz, verantwoordelijk voor Teamwork, Standardization en Shopfloor Management, waren er toen al bij. Zij halen herinneringen op aan de jubilerende fabriek onder de rook van Barcelona die toen ook al behoorde tot de modernste van Europa. De autoproductie is in de afgelopen 25 jaar fors veranderd.
maandag, 09 april 2018

SEAT schrijft geschiedenis

SEAT heeft in de eerste drie maanden van 2018 historisch hoge verkoopcijfers genoteerd. De fabrikant uit Barcelona leverde in het afgelopen kwartaal 139.200 auto’s af en dat is meer dan ooit in zijn 68-jarige geschiedenis. In vergelijking met de eerste drie maanden van 2017 – waarin 117.300 auto’s werden afgezet – steeg de afzet wereldwijd met 18,7 procent. 
donderdag, 05 april 2018

Volvo doet het uitstekend

Volvo meldt voor het eerste kwartaal van 2018 wereldwijd een jaar-op-jaarstijging van de verkoop met 14,1 procent en groei binnen alle belangrijke markten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
Tesla heeft zijn productiedoelstelling voor Model 3 niet gehaald. Het bedrijf van Elon Musk schroefde afgelopen week 2.020 elektrische auto’s in elkaar. Tesla had eerder aangegeven dat dat er aan het einde van het eerste kwartaal 2.500 per week moesten zijn. Er werden deze eerste drie maandan van dit jaar 9.766 Model 3's gebouwd.
Milieuvriendelijke(re) auto’s op elektriciteit, aardgas of waterstof kosten meer dan hun tegenhangers op benzine of diesel. Welke hulp voorziet de overheid voor wie zo’n auto koopt? Autonieuws ging het voor u na.
Persbureau Bloomberg meldde eerder deze week, op basis van goed ingelichte bronnen, dat Renault en Nissan volop bezig zijn met onderhandelingen over een volledige fusie, waarbij beide constructeurs, die vandaag al uitgebreid samenwerken in een tot op heden succesvolle alliantie, zouden samensmelten tot één nieuwe grote autofabrikant. 
Volvo Car Belux heeft zijn gloednieuwe technisch opleidingscentrum ingehuldigd. Het merk maakt gebruik van de aller¬nieuwste apparatuur en hoogwaardige infrastructuur om zijn toekomstige technici in optimale omstandig-heden op te leiden.
Jaguar Land Rover en Waymo hebben vandaag een langlopend strategisch partnerschap bekendgemaakt. De ondernemingen gaan samen ‘s werelds eerste autonome, elektrische premiumauto’s ontwikkelen voor Waymo’s vervoersdiensten zonder bestuurder.
Pagina 1 van 65

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy