vrijdag, 11 januari 2019

Autosalon van Brussel 2019 : jaarlijkse auto-hoogmis nadert met rasse schreden

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Autosalon van Brussel 2019 : jaarlijkse auto-hoogmis nadert met rasse schreden © Febiac
Van 19 tot 27 januari vindt op de Heizel in Brussel alweer de 97ste editie van het autosalon plaats. Dat is een week later dan voorheen.Dit jaar is het terug een “klein” autosalon, waar ook de nadruk wordt gelegd op lichte bedrijfsvoertuigen. In de praktijk is er echter weinig verschil te merken met het “grote” autosalon, en is er meer dan genoeg te zien. Binnenkort lees je hier op Autonieuws.be trouwens alles over de modellen die er tentoongesteld zullen worden.

Net als vorige jaren worden niet minder dan zeven van de expopaleizen gevuld met auto’s en bedrijfsvoertuigen, met in Paleis 1 de Dream Cars-tentoonstelling (die nu tijdens de hele salonperiode geopend is), terwijl de motoren een onderkomen vinden in Paleizen 8 en 9, en de koetswerkbouwers en inrichters van bedrijfsvoertuigen hun producten showen in Paleis 12.

Tijdens het salon vindt van 18 tot en met 21 januari ook de #WeAreMobility-expo plaats in Paleis 10, waar (nieuwe) mobiliteitsoplossingen worden getoond.

In de marge van het Autosalon worden verder ook animaties voorzien in het kader van het vertrek van de Ronde van Frankrijk deze zomer in Brussel (ingang van Paleis 3), en is er de tentoonstelling “Smurf Experience” in Paleis 2, naast heel wat andere grote en kleine extra’s in de verschillende paleizen.

Het salon is geopend van zaterdag 19 januari tot en met zondag 27 januari, van 10u30 tot 19u00, met nocturnes tot 22u00 op maandag 21 en vrijdag 25 januari.

Toegangtickets kosten € 15,- voor volwassenen en € 9,- voor kinderen van 6 tot 12 jaar, terwijl er groepstickets van € 180,- zijn voor groepen van minimaal 15 personen.

Voor wie met de trein komt zijn er B-dagtrip-tickets verkrijgbaar in de stations, de prijs is afhankelijk van het station van vertrek.

Wie al op 18 januari, tijdens de B2B-dag het salon wil bezoeken kan daarvoor via de e-shop van het autosalon een ticket kopen aan € 45,-.

Voor de Dream Cars-expo wordt een toeslag van € 3,- gevraagd in voorverkoop, of € 5,- aan de kassa. Op 22, 23 en 24 januari is die tentoonstelling echter gratis toegankelijk voor bezoekers die een algemeen toegangsticket hebben gekocht via het online verkoopplatform.

Wie met de auto komt kan parkeren op de verschillende parkings van het Heizelcomplex en betaalt € 10,- voor zijn ticket, motorrijders kunnen gratis parkeren naast paleis 1, op de overdekte parking A, bereikbaar via de Keizerin Charlottelaan.

Natuurlijk is het salon ook perfect bereikbaar voor wie met de trein, metro, tram of bus komt. Die sparen dan meteen de parkeerkosten uit.

Alle info over data, prijzen en bereikbaarheid vind je op www.autosalon.be. Je kan er ook je tickets bestellen en zo de wachttijden aan de loketten vermijden.

Schermafbeelding 2018 12 21 om 13.30.32

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy