dinsdag, 17 november 2020

Elektrische Mercedes EQC kan sneller thuisladen

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Elektrische Mercedes EQC kan sneller thuisladen © Daimler AG
De EQC, Mercedes’ elektrische SUV, krijgt een af-fabriek watergekoelde boordlader met een vermogen van 11 kW (vroeger 7,4 kW), waardoor het (thuis of openbaar) laden met wisselstroom aanzienlijk sneller verloopt.Mercedes-Benz verbetert de technische specificaties van de EQC 400 4MATIC door het model per direct uit te rusten met een watergekoelde boordlader (on-board charger OBC) met een vermogen van 11 kW. Dit nieuwe systeem verkort de tijd voor het opladen met wisselstroom (AC) aan de wallbox thuis of aan openbare laadpalen aanzienlijk. 

De verhoging van het laadvermogen betekent dat de 80 kWh-batterij in 6 uur en 30 minuten kan worden opgeladen van 10 naar 100 procent SoC (State of Charge / laadstatus), terwijl het voorheen 11 uur duurde met een laadvermogen van 7,4 kW.

Bij laadpalen met gelijkstroom (DC) gaat het laden natuurlijk nog sneller. Via Mercedes me Charge kunnen klanten gebruik maken van het momenteel grootste laadnetwerk ter wereld. Dit netwerk telt momenteel meer dan 350.000 AC- en DC-laadpunten in 26 landen. Met één registratie krijgen klanten toegang tot laadstations van een groot aantal leveranciers, zelfs over de landsgrenzen heen. In de auto of via de Mercedes me-app ontvangen de klanten de relevante prijsinformatie van de leveranciers al vóór er wordt gestart met laden.

De EQC was in mei 2019 de eerste volledig elektrische auto die samen met reguliere modellen wordt gebouwd in de fabriek van Mercedes-Benz te Bremen. Hij wordt daar geproduceerd op dezelfde lijn als de C-Klasse berline en break, evenals de GLC en GLC Coupé. De accu’s voor de in Bremen geproduceerde EQC worden geproduceerd in Kamen (nabij Dresden) door de volle dochteronderneming van Mercedes Benz, Accumotive. 

De EQC die wordt verkocht in China, wordt in Bejing geproduceerd. De auto én de bijbehorende batterijsystemen worden daar sinds eind 2019 gebouwd door de joint venture Beijing Benz Automotive Co.Ltd (BBAC). De capaciteit van beide fabrieken is sinds de start van de productie stap voor stap verhoogd.

De vraag naar Mercedes-Benz-modellen met een extern oplaadbare batterij (xEV) wordt steeds groter. Van juli tot september werden er maandelijks meer dan 10.000 xEV's geleverd, dit was het eerste kwartaal boven deze grens. In totaal werden in het derde kwartaal wereldwijd 45.000 xEV's geleverd, waaronder in september zo'n 2.500 exemplaren van de EQC. Het wereldwijde productportfolio van Mercedes-Benz omvat nu vijf volledig elektrische modellen en meer dan 20 verschillende plug-in hybrides.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy