woensdag, 09 juni 2021

Opel Grandland krijgt Mokka-sausje vanbinnen en vanbuiten

Geschreven door  Dieter Quartier
Opel Grandland krijgt Mokka-sausje vanbinnen en vanbuiten © Opel
Schrap de X, plak de nieuwe Opel Vizor op de snuit en ta-da: daar is de nieuwe Grandland – of toch bijna. Hij krijgt ook de knappe Pure Panel digitale cockpit van de Mokka en pakt uit met nieuwe rijhulpsystemen.


02 Opel 515857De concurrentie in het niet-premium-cross-oversegment is bikkelhard. Opel moest dus een tandje bijsteken om op te boksen tegen de gefacelifte VW Tiguan en de nieuwe Hyundai Tucson, die beide op een hoger niveau stonden op het vlak van infotainment, comfortuitrusting en veiligheidstechnologie.
03 Opel 515858Tot vandaag, want de Grandland maakt een serieuze sprong voorwaarts. Na de Crossland krijgt ook hij de nieuwe familieblik aangemeten die werd geïntroduceerd door de Mokka. Hij pakt ook uit met systemen die je vooralsnog enkel in duurdere auto’s vond, zoals geavanceerde matrixledverlichting en Night Vision. Dit infraroodcamerasysteem detecteert op een afstand van maximaal 100 meter voetgangers en dieren en waarschuwt vervolgens de bestuurder. 

Ook nieuw is de semi-adaptieve Highway Integration Assist, die de Grandland in het midden van de rijstrook houdt en ervoor zorgt dat de auto voldoende afstand houdt tot zijn voorligger. 
11 Opel 515799Opel Pure Panel

In het interieur wordt je blik meteen gevangen door het Pure Panel, dat uit twee beeldschermen bestaat die één geheel lijken te vormen. Deze volledig digitale, op de bestuurder gerichte cockpit is intuïtief te bedienen en maakt een veelvoud aan knoppen overbodig. 

Infotainmentsystemen die compatibel zijn met Apple CarPlay en Android Auto bieden optimale connectiviteit en entertainment. De Multimedia Navi Pro biedt realtime verkeersinformatie, online kaartupdates en voorspellende navigatie. Dankzij de inductielader in de middenconsole kunnen geschikte smartphones zonder laadkabels worden opgeladen.

De ergonomische en AGR-gecertificeerde voorstoelen zijn nog steeds van de partij en bieden een breed scala aan instelmogelijkheden. In de uitvoering met lederen bekleding bieden ze verwarming en zelfs ventilatie. 
06 Opel 515795Ook als plug-inhybride

De prijzen van de nieuwe Opel Grandland – die in het Duitse Eisenach geproduceerd wordt – volgen binnen enkele weken. Dan openen ook de orderboeken. De leveringen starten komend najaar. Het aanbod omvat een 1.2 op benzine, een 1.5 op diesel en twee plug-inhybrideversies.

Advies voor uw volgende bedrijfswagen?

Op zoek naar de ideale laadoplossing?

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy