donderdag, 06 januari 2022

Hyundai-invoerder Alcomotive wordt Astara

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Hyundai-invoerder Alcomotive wordt Astara © Astara
Alcomotive, bij ons invoerder van de merken Hyundai, Suzuki, SsangYong, Maxus, Isuzu en MG, verandert samen met moederhuis Bergé Automoción van naam en wordt Astara.


Bergé Automoción, een grote autogroep uit Spanje die een tijdje geleden hoofdaandeelhouder werd van de Belgische Alcomotive-groep die onder meer Hyundai en Suzuki invoert verandert van naam. Bergé en Alcomotive heten vanaf nu Astara. Onder die nieuwe naam worden alle mobiliteitsproducten en -diensten van de groep gebundeld om klaar te zijn voor de toekomst.

Sinds 1979, toen Bergé y Compañía met zijn activiteiten in de automobielsector begon via Bergé Automoción, is het bedrijf aanzienlijk gegroeid. Momenteel is Bergé actief in 14 landen in Europa en Latijns-Amerika (Spanje, Portugal, België, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Polen, Finland, Zweden, Zwitserland, Chili, Colombia, Peru en Argentinië), met plannen om binnenkort activiteiten te starten in Oostenrijk en Zuidoost-Azië, in de Filippijnen.

Astara verdeelt 29 automerken en heeft rechtstreeks ongeveer 2.500 mensen in dienst. Het bedrijf heeft een omzet van bijna € 4 miljard en verkoopt bijna 200.000 voertuigen per jaar.

Astara Belux (de nieuwe naam van Alcomotive, joint venture tussen Astara en Alcopa), zal verantwoordelijk blijven voor Hyundai Belux, Suzuki Belux, Isuzu Benelux-Polen, MG Belux, SsangYong Benelux-Duitsland-Zwitserland, Maxus Belux-Duitsland-Zwitserland en Aiways Zwitserland.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy