donderdag, 12 november 2020

Elektrische Ford Transit: power tool met 350 km rijbereik

Geschreven door  Dieter Quartier
Elektrische Ford Transit: power tool met 350 km rijbereik © Ford
Ford onthult de E-Transit, een zuiver elektrische versie van ‘s werelds meest verkochte bestelwagen. Naast 269 pk aan elektrische paarden gevoed door 67 kWh aan lithium-ioncellen heeft hij heel wat trucjes in zijn gereedschapskist. 


Na Mercedes-Benz (Sprinter), VW (Crafter) en Renault (Master) zet ook Ford zijn eerste stapjes in het segment van de grote elektrische bedrijfsvoertuigen. Het voordeel van ‘aan de late kant’ te zijn, is dat je kunt uitpakken met de recentste technologie en een beter uitgewerkt concept. 

Inzake batterijcellen belooft deze nieuwe Ford alvast hoge ogen te gooien: hij haalt 350 km rijbereik uit 67 kWh. Om een compromisloos laadvolume te verzekeren en tot 15,1 m³ laadruimte aan te bieden – evenveel als een achterwielaangedreven diesel-Transit, bevindt de batterij van de E-Transit zich onder het koetswerk. 

De elektromotor heeft een piekvermogen van 198 kW (269 pk) en een koppel van 430 Nm, waardoor de E-Transit de krachtigste zuiver elektrische bestelwagen in Europa is. De achterwielaangedreven lay-out verzekert een uitstekende tractie wanneer het voertuig zwaar beladen is. Om tegemoet te komen aan een brede waaier van klantenbehoeften, zal Ford in Europa maar liefst 25 E-Transit-configuraties leveren, waaronder een bestelwagen, bestelwagen met dubbele cabine en chassis-cabine, diverse lengtes en dakhoogten, en een gamma MTM-opties tot 4,25 ton.

De E-Transit voor Europese klanten mikt op een laadvermogen tot 1.616 kg voor de bestelwagen en tot 1.967 kg voor de chassis-cabineversies.

Trukendoos

De Ford E-Transit heeft heel wat interessants in zijn trukendoos zitten. Een handig extraatje betreft Pro Power Onboard, dat van de E-Transit een mobiele stroombron maakt met een vermogen tot 2,3 kW. Zo kun je je gereedschap en uitrusting gebruiken en opladen op locatie – een primeur voor het Europese segment van de lichte bedrijfsvoertuigen.

De standaard FordPass Connect-modem verzekert dan weer een naadloze connectiviteit om fleetmanagers in staat te stellen hun voertuigenpark te beheren en te optimaliseren. Desgewenst kan dat via Ford Telematics, dat een gamma specifieke diensten voor elektrische voertuigen omvat. De E-Transit is tevens als eerste bedrijfsvoertuig uitgerust met de communicatie-en entertainmenttechnologie Sync4, die standaard over een gebruiksvriendelijk 12"-aanraakscherm, een verbeterde spraakherkenning en een optioneel navigatiesysteem met cloud-ondersteuning beschikt. Met ‘over-the-air’ updates zullen de software en technologie van de E-Transit profiteren van de nieuwste functies en kwaliteitsverbeteringen. 

Wanneer het navigatiesysteem actief is, stellen rijhulpsystemen als Traffic Sign Recognition en Intelligent Speed Assist fleetmanagers in staat om snelheidsbeperkingen in te stellen. Bovendien beschikt de E-Transit over tal van optionele technologieën om fleetklanten te helpen om verzekeringsclaims te beperken. Voorbeelden daarvan zijn Pre-Collision Assist, Blind Spot Information System met Lane Change Warning & Aid, en een 360°-camera met Reverse Brake Assist. Ook een adaptieve cruisecontrol doet zijn intrede.

Naar de (virtuele) showroom moet je je nog niet meteen reppen: de Ford E-Transit komt er pas begin 2022. Prijzen zijn nog niet bekend.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy