donderdag, 17 december 2020

Elektrische PSA-vierling wint International Van of the Year 2021

Geschreven door  Dieter Quartier
Een jury van 24 journalisten en onafhankelijke deskundigen uit 24 Europese landen en Rusland heeft de prestigieuze "International Van Of The Year 2021" (IVOTY) trofee uitgereikt aan de Peugeot e-Expert, Citroën ë-Jumpy, Opel Vivaro-e en Vauxhall Vivaro-e.


“Met deze volledig elektrische versies van hun bestelwagens geven de vier merken van PSA een enorme impuls aan de elektrische mobiliteit op professioneel vlak door de democratisering en uitbreiding van het emissievrije vervoer te bevorderen", aldus de IVOTY-organisatie.

"De elektrische bestelwagens van PSA stellen nieuwe normen en vertegenwoordigen een stuk van de vooruitgang. Dit is precies wat er van de Internationale bestelwagen van het jaar wordt geëist. Beter nog, elk PSA-merk heeft elektrische afgeleiden van zijn voertuig ontwikkeld, van de gesloten bestelwagen tot de minibus en de shuttle, zonder afbreuk te doen aan het laadvermogen of het vrachtvolume.”

De compacte elektrische bestelwagens van de vier merken worden geproduceerd in de fabriek van Hordain (Hauts-de-France) en uitgerust met een elektrische aandrijflijn die in de fabriek van Trémery (Grand Est) wordt geassembleerd. Ze zijn verkrijgbaar met twee batterijen: de standaardversie van 50 kWh biedt 230 km rijbereik (WLTP-cyclus), de grote versie van 75 kWh doet daar nog eens 100 km bij.

Sinds oktober, de start van de productie, werden er in Europa al 1.300 voertuigen geleverd. 

De “International Van Of The Year Award” bestaat sinds 1992. De jury bestaat uit een 24 onafhankelijke Europese journalisten en tijdschriftredacteuren die gespecialiseerd zijn in lichte bedrijfsvoertuigen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy