woensdag, 20 januari 2021

Opel’s kleinste LCV aan de stekker: elektrisch bestelbusje Comboot zo

Geschreven door  Dieter Quartier
Na Citroën is het aan Opel om de elektrische variant van zijn kleine bestelwagen los te laten. Die heet geheel onverrassend Combo-e en kan bogen op dezelfde troeven als de ë-Jumpy: een rijbereik van 275 km, tot 4,4 m³ laadruimte en 800 kg laadvermogen, maar ook comfort- en veiligheidskenmerken die op het niveau staan van een personenwagen.

07 Opel Combo e Cargo 514052

De nieuwste toevoeging aan Opels volledig elektrische LCV-portfolio is verkrijgbaar in twee lengtes. De 4,4 meter lange Combo-e, die een wielbasis van 2.785 mm heeft en objecten tot 3090 mm lang kan vervoeren, biedt een laadvermogen tot 800 kg en een laadvolume van 3,3 tot 3,8 m³. Hij heeft zelfs een trekvermogen van 750 kg, toonaangevend in zijn segment.

De extra lange XL-variant van 4,75 m heeft een wielbasis van 2.975 mm en een laadvolume tot 4,4 m³ en kan objecten tot 3.440 mm lang vervoeren. Zes bindringen op de vloer (met de optie van nog vier halverwege de hoogte) helpen alles op zijn plaats te houden.

Dankzij de grote speling tussen de achterste wielkasten is er voldoende plaats voor een europallet. De extra lange variant kan er zelfs twee op een rij vervoeren. Extreem lange voorwerpen kunnen met het optionele dakluik rechtop worden opgeborgen.

Naast objecten kan de nieuwe Combo-e ook personen vervoeren. Gebaseerd op de extra lange XL-variant, biedt de crew van versie comfortabel plaats aan maximaal vier passagiers en de bestuurder, terwijl vracht of uitrusting veilig achter de scheidingswand is opgeborgen. Dankzij een luik in het dak is het transport van bijzonder lange voorwerpen toch mogelijk.

Performante elektrische installatie

Dankzij 100 kW (136 pk) en 260 Nm koppel van de elektrische aandrijving is de Combo-e niet alleen perfect voor stedelijke omgevingen, maar ook voor buiten de stad. Afhankelijk van de modelvariant accelereert de Combo-e in slechts 11,2 seconden van 0 naar 100 km/h, terwijl de elektronisch geregelde maximumsnelheid 130 km/u bedraagt. 

Met een openbaar laadstation van 100 kW gelijkstroom duurt het opladen van de batterij van 50 kWh tot 80 procent slechts ongeveer 30 minuten. Afhankelijk van de markt en infrastructuur is de Combo-e standaard uitgerust met een krachtige driefasige 11 kW boordlader of een enkelfasige 7,4 kW boordlader.

De "Charge My Car" functie van de "Free2Move" app geeft toegang tot meer dan 220.000 oplaadpunten in heel Europa, inclusief betaling. De “Free2Move” app maakt een voorselectie op basis van de afstand tot het laadpunt, de laadsnelheid en de actuele laadprijs van de mogelijke openbare laadmogelijkheden.

Veiligheid, comfort en gemak als in een personenauto

Opel’s nieuwe volledig elektrische compacte bestelwagen versterkt de voorsprong op het gebied van rijhulpsystemen die vergelijkbaar zijn met personenauto's die bij de lancering van de Combo met interne verbrandingsmotoren werden ontwikkeld. Uniek in het marktsegment is de sensorgebaseerde laadindicator waarmee de chauffeur - met een druk op de knop - kan controleren of het voertuig niet overbelast is. Tot 20 extra technologieën maken rijden, manoeuvreren en vervoeren niet alleen gemakkelijker en comfortabeler, maar ook veiliger.

Om vervelende en kostbare deuken of krassen bij het draaien met lage snelheden te voorkomen, is de nieuwe Combo-e optioneel verkrijgbaar met de sensorgebaseerde Flank Guard.

De lijst van de rijhulpsystemen van de Combo-e omvat ook controle op afdalingen, rijstrookassistentie en controle over de stabiliteit van de aanhangwagen.

Het Multimedia Radio en Multimedia Navi Pro infotainment van de Combo-e is voorzien van een groot 8,0 inch touchscreen. Beide systemen zijn voorzien van telefoonintegratie via Apple CarPlay en Android Auto.

De nieuwe Combo-e arriveert dit najaar bij de dealers en vervoegt de Vivaro-e als het nieuwste lid van Opel’s volledig elektrische LCV-familie. Het volgende nieuwe model, de nieuwe Movano-e, komt er ook aan in 2021. Dit betekent dat het volledige assortiment lichte bedrijfsvoertuigen van het merk tegen het einde van dit jaar elektrisch zal zijn.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy