dinsdag, 16 maart 2021

Ford Transit Custom wordt full-electric in 2023

Geschreven door  Dieter Quartier
Ford Transit Custom wordt full-electric in 2023 © Ford
De volgende generatie van de Ford Transit Custom wordt niet alleen met ‘mild hybrid’-diesels en plug-inhybride-benzines aangeboden, maar ook als volledig elektrisch model. Hij deelt zijn basis overigens met de VW Transporter T7 en wordt door Ford Otosan in Turkije gebouwd.


"De Transit Custom-reeks van de volgende generatie - inclusief de volledig elektrische versies - zal de leiderspositie van Ford in Europa versterken," aldus Stuart Rowley, president van Ford of Europe. "De Transit Custom is het juweel in onze bedrijfsvoertuigenkroon en de sleutel in ons streven om onze bedrijfsvoertuigenactiviteiten te laten groeien terwijl we doorgaan met het creëren van een duurzame, winstgevende Ford-activiteiten in Europa die geworteld zijn in een geëlektrificeerde toekomst."

Ford zei in februari dat zijn volledige bedrijfsvoertuigengamma tegen 2024 beschikbaar zou zijn met een elektrische en een plug-inhybride aandrijving. Tegen 2030 zou twee derde van de bestelwagenverkoop bij Ford volledig elektrisch of plug-inhybride moeten zijn.

Ford begrijpt echter dat niet alle bedrijven in één sprong de overstap zullen maken van de conventionele verbrandingsmotor naar volledig elektrische voertuigen. Daarom is een brede waaier aan aandrijflijntechnologieën, van ‘mild hybrid’-diesel tot plug-inhybride-benzine, van essentieel belang. 

Samen met Volkswagen

De strategische alliantie van Ford met Volkswagen en de joint-venture Ford Otosan in Turkije zorgen voor kosteneffectieve voertuigontwikkeling en toelevering. De fabriek in Kocaeli zal worden omgevormd tot het eerste en enige geïntegreerde productiecentrum in Turkije voor de assemblage van elektrische voertuigen en batterijen.

Het logische gevolg is dat ook de VW T7 in Turkije van de band zal rollen. De huidige Transporter (T6.1) wordt gebouwd in Hannover. De fabriek daar wordt omgevormd tot een multimerkenproductiesite. Naast de toekomstige VW I.D. Buzz en Cargo zullen er ook drie grote elektrische SUV-modellen gemaakt worden.

De aankondiging van vandaag is ook positief nieuws voor andere Ford-fabrieken in Europa en voor de Europese en Turkse toeleveranciers die onderdelen leveren voor de volgende generatie van de Transit Custom Range. De Ford-fabrieken zullen geavanceerde dieselmotoren leveren vanuit Dagenham (VK) en transmissies vanuit Keulen, terwijl meer dan 100 in Turkije gevestigde leveranciers onderdelen zullen leveren.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy