donderdag, 28 oktober 2021

Nieuwe Fiat Scudo volgt Talento op (en is eigenlijk een Peugeot Expert)

Geschreven door  Dieter Quartier
Nieuwe Fiat Scudo volgt Talento op (en is eigenlijk een Peugeot Expert) © Stellantis
Fiat krijgt binnenkort zijn eigen versie van de middelgrote bestelwagens die het voormalige PSA op de site van Sevelnord in het Noord-Franse Hordain bouwt. De naam Scudo wordt weer van het schap gehaald en de minibusversie krijgt een badge opgekleefd die eveneens bekend in de oren klinkt: Ulysse.


Voor de afmetingen, technische specificaties en uitvoeringen van de Fiat Scudo en Ulysse hoeven we dus geen verrassingen te verwachten. Het volstaat om in de catalogus van de Peugeot Expert, Opel Vivaro, Citroën Jumpy of Toyota Proace te duiken: die zijn technisch identiek. 

De nieuwe Fiats zullen met andere woorden beschikbaar zijn in drie lengtes, in vier configuraties - bestelwagen, combi, Floor Cab en minibus  - en met zowel dieselmotoren als met een batterijaandrijving. Aan dieselzijde zal er keuze zijn tussen de 1.5 en de 2.0 HDi (bij Fiat allicht omgedoopt tot MultiJet), met vermogens tussen 95 en 180 pk. De elektrische versie kan rekenen op een vermogen van 136 pk en een rijbereik van maximaal 330 kilometer.   

Mocht je eraan twijfelen: de Scudo is wel degelijk de opvolger van de Talento, die op onze wegen een vrij zeldzame verschijning is. Hij was een kloon van de Renault Traffic, net als de vorige Opel Vivaro.   

De bestellingen voor de Fiat Scudo zullen in de belangrijkste landen tussen eind dit jaar en begin volgend jaar worden geopend, terwijl de Fiat Ulysse in het eerste trimester van 2022 beschikbaar zal zijn.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy