maandag, 19 februari 2018

Koen Estievenart nieuwe Manager Ford Lommel Proving Ground

Koen Estievenart nieuwe Manager Ford Lommel Proving Ground © Ford
Koen Estievenart wordt op 3 april de nieuwe Manager van Ford Lommel Proving Ground, het Europese testterrein van Ford in België. Hij volgt daarbij Valère Swinnen op, die na een carrière van 42 jaar bij Ford met pensioen gaat. Estievenart (50) is sinds 1990 actief bij Ford en is op dit moment Global Platform Manager C- cars en EU CD-cars, opererend vanuit Keulen.

Met Koen Estievenart blijft er een Belg aan het roer bij Ford Lommel Proving Ground. Hij begon zijn carrière bij Ford Genk en groeide er door tot Vehicle Operations Launch Manager. Daarnaast bekleedde hij binnen Ford verschillende internationale functies. Doorheen zijn carrière bouwde Estievenart een gedegen ervaring op in de implementatie van nieuwe producten en processen, de methodische aanpak van deadlines en vooral de nodige skills als people manager, kwaliteiten die hem bij Ford Lommel Proving Ground van pas zullen komen. 

Koen Estievenart werd in 1967 geboren in Genk en startte zijn carrière bij Ford in 1990. Hij woont in Diepenbeek, is gehuwd en heeft vier kinderen.

Valère Swinnen wijdde het grootste deel van zijn carrière aan de ontwikkeling van Ford Lommel Proving Ground – de afgelopen 14 jaar als Manager. Zijn visie had een grote impact op de site met de verdere uitbouw van de werkplaats, de kantoren en de testbanen alsook de implementatie van faciliteiten voor het testen van nieuwe technologieën en de integratie van voormalige werknemers van Ford Genk. Ford dankt Valère Swinnen dan ook voor zijn toewijding en wenst hem het allerbeste.

Over Ford Lommel Proving Ground

Lommel Proving Ground is een uniek testcentrum in België en de enige testfaciliteit van Ford waar een deel van het ontwikkelingswerk gebeurt en waar alle personenwagens en bedrijfsvoertuigen getest worden voor de volledige Europese regio en gedeeltelijk ook buiten de Europese grenzen. Daarvoor worden jaarlijks 8 tot 12 miljoen testkilometers afgelegd op het 320 hectaren grote terrein, en dat 24 uur per dag, 7 dagen op 7 en 355 dagen per jaar. Het team in Lommel bestaat uit meer dan 400 vaste medewerkers, waaronder 100 ingenieurs en 150 testpiloten.

De voorbije paar jaren werd fors geïnvesteerd in extra testprocedures- en infrastructuur voor de ontwikkeling en afstelling van rijhulp- en veiligheidssystemen en andere hoogtechnologische autosnufjes.Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy