woensdag, 29 januari 2020

Luca De Meo wordt de nieuwe CEO van Renault

Luca De Meo wordt de nieuwe CEO van Renault © Reuters/Groupe Renault
Het gerucht deed al enkele weken de ronde en is nu officieel bevestigd: Luca De Meo wordt met ingang van 1 juli 2020 de nieuwe CEO van Renault. Dat is goed nieuws voor de Franse constructeur die na het ontslag van Carlos Ghosn en Thierry Bolleré op zoek was naar een nieuwe topman.


Voor Luca de Meo (52) betekent zijn benoeming een terugkeer naar zijn roots. Die liggen voor de sympathieke maar zeer gedreven Italiaanse manager immers niet in Italië maar bij Renault in Parijs. Nadien verkaste hij achtereenvolgens naar Toyota Europe met standplaats Brussel en naar FCA (Fiat Chrysler Automobiles) met standplaats Turijn en Milaan. 

In 2009 maakte hij de overstap van de Volkswagen Group waar hij voor de merken VW en Audi aan de slag ging. In de nasleep van het dieselschandaal werd hij eind 2015 benoemd tot CEO van Seat, een dochteronderneming van Volkswagen. In geen tijd slaagde hij erin het Spaanse automerk nieuw leven in te blazen, stampte en passant het nieuwe submerk Cupra uit de grond en zorgde ervoor dat de omzet en winst van Seat jaar na jaar fors de hoogte ingingen.

Nu keert hij dus terug naar Parijs en wordt hij de nieuwe topman van Renault. Luca de Meo beschikt  over enorm veel ervaring in de automobielsector en wordt geroemd voor zijn grote leiderskwaliteiten en strategisch inzicht. Hij is een visionair die als geen ander kan inspelen op de razendsnelle evoluties in de automobielsector. Luca de Meo kan bovendien enthousiasmeren en allen neuzen in dezelfde richting krijgen, voor Renault the right man on the right place.    

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy