dinsdag, 21 september 2021

Mike Manley verlaat Stellantis na 20 jaar bij Chrysler en FCA

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Mike Manley verlaat Stellantis na 20 jaar bij Chrysler en FCA © Stellantis
De Amerikaan Manley is een naam als een klok in de hogere regionen van de autowereld. Hij stond aan het hoofd van Fiat Chrysler Automobiles, leidde de fusie van FCA en PSA tot Stellantis mee in goede banen en verlaat de groep nu om CEO te worden van AutoNation, een enorme dealergroep in de Verenigde Staten.Tot begin dit jaar leidde de 57 jarige Manley Fiat Chrysler Automobiles als CEO, een functie die hij in juli 2018 opnam na het overlijden van FCA-topman Sergio Marchionne. Onder zijn leiding werd toenadering gezocht tot PSA, wat leidde tot de creatie van Stellantis, een constructeur met niet minder dan 14 merken in portefeuille (waaronder Peugeot, Citroën, DS, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Maserati en Opel). Na de fusie, waarbij de Portugees Carlos Tavares (ex-CEO van PSA) aan het hoofd kwam te staan van de groep, nam Manley de honneurs waar als CEO van de Amerikaanse tak van de groep. 

Van Stellantis naar AutoNation

Die functie geeft hij nu op, om op 1 november, na 20 jaar bij Chrysler en Jeep, FCA en Stellantis grote baas te worden van AutoNation, een in Florida gevestigd Amerikaans automotive-concern dat zo’n 360 dealerbedrijven omvat en beursgenoteerd is. De band met Stellantis wordt echter niet helemaal doorgeknipt, aangezien Manley een zitje behoudt in de raad van bestuur van de constructeur.

Bij Stellantis krijgt Manley (voorlopig?) geen directe opvolger en zullen Mark Stewart (COO Noord-Amerika) en Antonio Filosa (COO Latijns-Amerika) zijn verantwoordelijkheden overnemen en rechtstreeks rapporteren aan CEO Carlos Tavares.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy