Focus

Frank Van Gool is nieuwe CEO van Febiac

24 mei 2024
Door Stijn Blanckaert

Vanaf 1 juli krijgt de Belgische en Luxemburgse Automobiel- en tweewielerfederatie Febiac een nieuwe CEO. Frank Van Gool, tot nu toe gedelegeerd bestuurder van Renta, de vereniging van voertuigenverhuurders, volgt Andreas Cremer op, die na vier jaar de organisatie verlaat.

 

Frank Van Gool is 52 jaar oud en is sinds mei 2013 gedelegeerd bestuurder van Renta, de Belgische federatie van voertuigenverhuurders, en sinds februari 2021 ook gedelegeerd bestuurder van Mobia, de koepelorganisatie van de sectorfederaties Febiac, Renta en Traxio. Hij blijft in zijn nieuwe rol als CEO van Febiac ook actief als gedelegeerd bestuurder van Mobia. 

Van Gool kent de sector erg goed door zijn jarenlange ervaring in de beroepsverenigingen en kijkt uit naar zijn nieuwe rol: “Ik ben blij dat ik nu de belangen van de automobielsector in de Belux kan behartigen. Nergens in de Europese Unie worden zoveel nieuwe personenwagens per hoofd van de bevolking verkocht als in België en Luxemburg. Dat maakt van onze vloot de meest duurzame van Europa”, zegt hij. 

De nieuwe CEO heeft als doel om dat ook zo te houden: “De rol van Febiac in dit verband mag daarbij niet onderschat worden. In een snel veranderende automobielwereld is dit een echte uitdaging, vooral als we willen dat individuele mobiliteit toegankelijk blijft voor particulieren. Ook voor de motorfiets-, lichte bedrijfsvoertuigen- en vrachtwagenmarkten zullen we ons blijven inzetten om ervoor te zorgen dat de overgang naar emissiearme mobiliteit zo realistisch mogelijk verloopt.” 

Andreas Cremer, die de sectororganisatie de voorbije jaar als CEO leidde gaat andere professionele uitdagingen aan.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.