Focus

Freddy De Mulder © Febiac

Freddy De Mulder aangesteld als nieuwe voorzitter van automobielfederatie Febiac

08 juni 2023
Door Stijn Blanckaert

Febiac, de Belgische federatie van de auto- en tweewielerindustrie, heeft een nieuwe voorzitter. Philippe Dehennin, die van 2017 tot 2023 de voorzittersrol bekleedde, wordt opgevolgd door de 67-jarige Freddy De Mulder die tijdens zijn carrière onder meer CEO was van de Opel-fabriek in Antwerpen.

 

Op de algemene vergadering van Febiac op 21 juni zal Philippe Dehennin na een voorzitterschap van twee driejarige termijnen de fakkel doorgeven aan Freddy De Mulder (67), die een zeer ruime ervaring heeft in de automobielsector, met name bij GM en Opel Europe, waar hij verantwoordelijk was voor de sales- en marketingactiviteiten in de Benelux en in verschillende andere Europese landen. Hij was tussen 2004 en 2007 ook CEO van de Opelfabriek in Antwerpen en was altijd al actief binnen de autofederatie Febiac. 

De Mulder wordt de veertiende voorzitter van Febiac en zegt dat hij “bijzonder enthousiast is om de teugels van Febiac over te nemen op zo’n cruciaal moment voor de auto- en tweewielerindustrie” en “vastberaden is om ervoor te zorgen dat de federatie nauw zal blijven samenwerken met alle betrokkenen uit de industrie, regeringen, milieuorganisaties en anderen”. 

De vorige voorzitter, Philippe Dehennin, wordt Erevoorzitter van Febiac. Hij volgde in 2017 Thierry van Kan op die tussen 2011 en 2017 het voorzitterschap waarnam.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.