Focus

© Pierre Voineau / Stellantis

Pierre Voineau, MD van Citroën Belux, aangesteld als MD van Stellantis Belux

11 april 2024
Door Stijn Blanckaert

De huidige Managing Director van Citroën Belux, die nog maar in september van vorig jaar werd aangesteld in die functie, maakt al promotie. Hij wordt vanaf vandaag Managing Director van heel Stellantis Belux en is daardoor meteen verantwoordelijk voor de merken Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Opel en Peugeot, naast Spoticar tweedehandswagens, de naverkoop en de diensten.

 

Het was dus nog maar van september vorig jaar geleden dat de nog jonge Voineau, die zijn professionele carrière in 2012 begon, werd aangesteld als hoofd van Citroën voor de Belux. Hij klimt na amper acht maanden al een stap hoger en neemt de rol van Managing Director van heel Stellantis Belux vanaf vandaag over van Florian Kraft, die Stellantis verlaat. 

Pierre Voineau is afgestudeerd aan de Franse hogeschool ESCEM Tours. Hij had functies in marketing, verkoop, retail en projectmanagement. Voor hij naar Stellantis kwam in 2023 werkte hij twee jaar als Product and Business Development Director bij Software République, onderdeel van de Renault Groep. Ervoor was hij anderhalf jaar directeur van het Renaultfiliaal in Berlijn en werkte hij acht en een half jaar voor Renault Group op de planning, de marketingafdeling en in de verkoop. Wie hem opvolgt als Managing Director voor Citroën in onze regio is nog niet bekend. 

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.