Volvo-CEO Hakan Samuelsson liet in december al doorschemeren dat Volvo overwoog om tegen 2030 een “electric only”-merk te worden. Vandaag werd dat bericht ook officieel bevestigd door het merk en rechtstreeks aan Autonieuws door Volvo’s Chief Technology Officer Henrik Green, in een exclusief interview met vier internationale automedia.
Zonet heeft de Zweedse constructeur de sportievere broer van de XC40 Recharge onthuld. Die heeft wat coupétrekjes en krijgt daarom de naam C40. Hij wordt enkel online verkocht – net als alle andere elektrische modellen van het merk.
Minder dan een week na de wereldpremière van de elektrische Ioniq 5 pakt Hyundai opnieuw uit met een extra model. In dit geval gaat het om de Bayon, een nieuwe B-segment SUV die specifiek voor Europa ontworpen is en onder de Kona wordt gepositioneerd.
Sinds juli 2010 is de overheid bezig met het geleidelijk aan vervangen van alle papieren rijbewijzen door een kunststof exemplaar op bankkaartformaat. Die nieuwe rijbewijzen hebben echter slechts een administratieve geldigheid van tien jaar, waardoor de eersten dus dit jaar vervallen.
Het Alpine F1 Team heeft vandaag officieel een nieuw tijdperk ingeluid met de virtuele lancering van zijn eerste seizoen in het Wereldkampioenschap Formule 1.
Ook in februari was het voor de Belgische automarkt huilen met de pet op. Na twee maanden loopt de markt 24,7 procent achter op die van 2020. Vanaf maart en zeker vanaf april zouden we echter een betere vergelijking moeten kunnen maken, aangezien pas dan de impact van de eerste lockdown te zien zal zijn in de cijfers, aangezien februari 2020 de laatste maand was zonder corona.
Het was even wachten, maar de stoere – en fiscaal interessante - Gladiator staat zeer binnenkort in de showroom. Vanaf €58.200 inclusief btw kan hij de jouwe zijn.
Bestelwagens worden veel intensiever gebruikt dan personenwagens. Daarom vergen ze meer onderhoud en vooral ook extra operationele opvolging. Bovendien kost stilstand evenzeer geld, want niet rijden is business missen. Er zijn overigens nog meer verdoken kosten. Athlon brengt alles in kaart via de Total Cost of Use-aanpak en geeft aan hoe je deze TCU kunt drukken.
donderdag, 25 februari 2021

Vierde generatie Skoda Fabia is klaar…

…maar we mogen hem nog niet zien. Daarmee volgt Skoda de ergerlijke trend van steeds meer autofabrikanten die informatie over nieuwe modellen slechts beetje bij beetje lossen in de hoop om zo extra media-aandacht te scoren. Wij doen daaraan mee, omdat we moeilijk anders kunnen, want de Autonieuws-lezer heeft recht op alle info.
Het door onder andere Test Aankoop ondersteunde initiatief Green NCAP onderzoekt hoe zuiver, energie-efficiënt en milieuvriendelijk auto’s zijn. In de vierde evaluatieronde haalden de elektrische VW ID.3 en de Hyundai Nexo op waterstof de hoogste score van vijf sterren. De Mitsubishi Outlander plug-in scoort beduidend minder goed.
Pagina 1 van 403

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy