De stadstol en slimme kilometerheffing die het Brusselse gewest wil invoeren voor al wie het gewest met de auto binnenrijdt en die eerst in 2022 en daarna in de loop van 2023 zou ingevoerd worden, loopt verdere vertraging op, tot grote tevredenheid van de talloze tegenstanders van deze maatregel die alle Vlaamse en Waalse automobilisten twee keer zou doen betalen voor hun mobiliteit.
De Renault 5 wordt 50 en dat zullen we geweten hebben. Renault viert de verjaardag van zijn iconische model met onder meer een zuiver elektrische show-car die volledig gewijd is aan de kunst van het driften en als eerbetoon aan de mythische Renault 5 Turbo en Turbo 2 een al even agressieve styling meekreeg, met een megaspoiler als toetje.
Terwijl de Renault 5 50 jaar oud is viert een andere Fransman zijn veertigste verjaardag. De indertijd uiterst succesvolle Citroën BX werd precies 40 jaar geleden voorgesteld in Parijs en liep in zijn twaalf jaar durende carrière niet minder dan 2,3 miljoen keer van de band.
Mercedes stelt de top-AMG-uitvoering van de nieuwe C-Klasse voor. Die mag dan wel vier cilinders verliezen en afstand doen van zijn V8, maar krijgt er met (plug-in) hybride elektrische ondersteuning niet minder dan 680 pk en 1.020 Nm aan systeemkoppel voor in de plaats.
Om de versnelling van de elektrificatie van bedrijfswagens te ondersteunen, gaat mobiliteitsaanbieder Athlon Belgium in zee met groene energiepionier Eneco. Dankzij deze samenwerking kan de mobiliteitsaanbieder haar klanten met ‘Athlon Charge powered by Eneco‘ een kwaliteitsvolle en duurzame 360-graden-laadaanpak thuis, onderweg en op kantoor aanbieden.
Mobiliteitskoepel Mobia (waaronder Febiac, Renta en Traxio vallen) organiseerde gisteren de mobility stakeholder day waar het een studie voorstelde waaruit blijkt dat de Belg minder geneigd is om een elektrische auto te kopen dan vorig jaar.
Nadat we de gloednieuwe RX twee weken terug konden testen onder de Noord-Amerikaanse zon geeft Lexus nu ook de Belgische prijzen van de verschillende versies vrij. Het instapmodel heeft een prijskaartje van € 67.880, de duurste uitvoering moet € 95.750 kosten.
We schreven het al in juli en het is nu officieel bevestigd door Inchcape: het Britse bedrijf wordt de officiële verdeler van BYD in ons land. Daarmee zet na Aiways en MG een derde grote Chinese EV-speler voet aan wal in België.
Naast de Amerikaanse Rivian R1T mogen we in Europa binnenkort nog een andere elektrische pick-up verwachten. Die komt van bij Maxus (SAIC) en belooft een mooie verhouding prijs-uitrusting-rijbereik.
Het lijkt wel alsof Maxus het gat dat werd achtergelaten door de SsangYong Rodius wil opvullen met een elektrische reïncarnatie. Met de MIFA 9 betreedt het bedrijfswagenmerk van SAIC het segment van de grote monovolumes – om niet minibusjes te zeggen. 
Pagina 1 van 500

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy