Zoals Toyota pionierde met hybride aandrijvingen (remember de eerste generatie Prius) deed het dat ook met de Mirai, die naast de Hyundai iX35 Fuel Cell en Nexo de enige gewoon voor iedereen verkrijgbare waterstofauto was. Die eerste Mirai krijgt nu een opvolger in de vorm van een nieuwe, volledig gemoderniseerde tweede generatie, die meteen ook minder duur is.
Volgens het nieuwste kwartaalverslag van Mazda zal de volgende generatie van de kleine “2”-stadswagen gebaseerd zijn op de nieuwe generatie van de Toyota Yaris. Wanneer de opvolger van het kleinste Mazda-model op de markt komt is nog niet geweten.
vrijdag, 27 november 2020

De elektrische AMG’s komen eraan

Mercedes-AMG heeft de handelsnamen EQE 43, EQE 53 en EQE 63 geregistreerd . Dat betekent allicht dat de toekomstige elektrische E-Klasse-afgeleiden ook een bezoekje zullen brengen aan de werkplaats in Affalterbach, de thuisbasis van AMG.
VW’s elektrische ID.3 voerde in oktober de Europese verkooplijst van elektrische auto's aan, waarmee VW’s belangrijkste model sinds lang na een aarzelende en door softwareproblemen vertraagde start op weg is om het succesnummer te worden dat de constructeur voor ogen had. Tesla ziet de Europese verkoop van de Model 3 slinken, maar de cijfers zeggen niet alles…
In het verre Australië doen ze heel wat anders dan bij ons. Ze rijden er niet alleen links, maar twee deelstaten gaan nu ook een specifieke taks heffen die alleen elektrische en plug-in hybride auto’s treft. Benzines en diesels moeten die niet betalen. Wat bezielt de Aussies?
De Franse autobouwer tovert de autofabriek in Flins (Frankrijk) om tot de belangrijkste Europese fabriek voor circulaire economie. De beslissing kadert in de transformatiestrategie van de autobouwer.
Een derde van de Belgen vindt dat laden te veel tijd kost en bijna de helft maakt zich zorgen over de beschikbaarheid van laadpalen langs de weg. Dit zijn twee van de drie grootste obstakels die men ervan weerhoudt om elektrisch te gaan rijden. Meer snelladers, voornamelijk langs snelwegen, bij openbare parkeergelegenheden en winkelcentra trekt ruim de helft van de toekomstige elektrische bestuurders over de streep.
De Porsche Taycan krijgt een plaatsje in het Guinness World Records-boek als recordhouder voor de langste drift met een elektrische auto. Het decor voor het wereldrecord was het Porsche Experience Centre (PEC) Hockenheimring. 
Hoewel hij bij ons erg zeldzaam is, is de Toyota Camry met meer dan 700.000 verkochte auto’s per jaar de best verkopende grote sedan ter wereld. Hij kreeg een dynamischer design en geactualiseerde technologie en pakt natuurlijk uit met Toyota’s hybridetechnologie.  
Ford introduceert voor het eerst een chassis-cabinevariant van de Ranger, waarmee klanten gemakkelijk op maat gemaakte voertuigen kunnen laten maken op basis van Europa's best verkochte pick-up.
Pagina 1 van 386

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy