De meeste elektrische auto’s bieden vandaag een comfortabel rijbereik. Toch is het niet ondenkbaar dat je plots verrast wordt door een lege batterij, bijvoorbeeld bij lage buitentemperaturen, of gewoonweg omdat je niet tijdig een beschikbare laadpaal vond. En daar sta je dan…

Het succes van de elektrische en plug-inhybride bedrijfsauto is niet te stuiten. Toch zijn er heel wat ondernemingen en werknemers die het stekkergebeuren liever eerst uittesten alvorens een bestelbon te ondertekenen. Bij Athlon kan dat, dankzij een uitgebreide huurvloot van BEV’s en PHEV’s. KMPG maakt er alvast gebruik van.

Alpine stelt met de A100 Légende GT 2021 een nieuwe, tot 300 exemplaren beperkte reeks van de A110S voor. Het model is vanaf nu te bestellen.
De Allspace-variant van de populaire VW Tiguan combineert alle kenmerken van de “normale” versie met een 11 centimeter langere wielbasis en een grotere koffer met -indien gewenst- twee extra plaatsen. Na de korte versie, die vorige herfst een update kreeg, is nu ook de Allspace aan de beurt. De wijzigingen zijn beperkt, maar het credo “never change a winning team” geldt hier dan ook absoluut.
Land Rover breidt het gamma van zijn chique baby-Range uit met een speciale editie: de Bronze Collection. Voor het koetswerk heb je keuze uit drie tinten, maar het dak is steeds in bronskleur uitgevoerd terwijl de uitrusting best weelderig genoemd mag worden.
woensdag, 12 mei 2021

Toyota ziet winst stijgen

In tegenstelling tot landgenoot Nissan pakt Toyota uit met opmerkelijke winstcijfers. Het bedrijf maakte in het voorbije boekjaar niet minder dan € 16,97 miljard nettowinst.
Analisten van Bloomberg stellen in een nieuw rapport in opdracht van Transport & Environment dat elektrische auto’s in 2027 goedkoper zullen zijn dan vergelijkbare auto’s met een benzinemotor.
Het succes van EV's zal grotendeels afhangen van de beschikbaarheid van laadinfrastructuur enerzijds, en de snelheid van het laden anderzijds. Sommige oplaadstations kunnen al 350kW leveren, waardoor je in 15 minuten 300 km rijbereik hebt, maar dat betekent niet dat je auto daadwerkelijk tegen die snelheid kan opladen.
Dat Nissan vorig jaar rode cijfers liet optekenen is niet echt verrassend. Dat het verlies opliep tot zo’n € 1,14 miljard, een record, is dat wel. 
Subaru werkt samen met Toyota aan een batterij-elektrische SUV. Die komt volgend jaar op de markt en zal Solterra heten, zo maakte Subaru vandaag bekend.
Pagina 1 van 415

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy