dinsdag, 08 september 2015

Bodyguard op wielen: Audi A8 L Security

Audi heeft zijn extreem beveiligde luxeberline nog verder doorontwikkeld. Op het internationale autosalon van Frankfurt (IAA) stelt het premiummerk met de A8 L Security de veiligste Audi aller tijden voor. De auto zal beantwoorden aan de criteria van de VR 9-veiligheidsklasse en voldoet zo aan de strengste richtlijnen die momenteel voor gepantserde burgervoertuigen gelden.

Audi heeft zijn gepantserde luxeberline nog een stuk robuuster gemaakt. Zo is de veiligheidscel van de nieuwe Audi A8 L Security voortaan opgebouwd uit extreem resistente materialen: aramideweefsel, speciaal gelegeerd aluminium en een warm gevormd pantserstaal dat ondanks zijn geringe gewicht een nog betere bescherming biedt. Ook de beglazing werd door de Audi-ingenieurs gericht doorontwikkeld. Dankzij deze verbeteringen beantwoordt de nieuwe Audi A8 L Security nu aan de veiligheidsklasse VR 9. Voor springladingen is hij gecertificeerd volgens de richtlijn ERV 2010. Tot dusver was de A8 L Security ingedeeld in de veiligheidsklasse VR 7.

De onderneming bouwt ieder exemplaar volledig in eigen regie, in een partnerschap tussen de productiesite in Neckarsulm en een geheime en beveiligde manufactuurfabriek. Tot de standaard veiligheidsuitrusting van de luxeberline behoren een gepantserde communicatiebox in de koffer, een intercomsysteem voor de communicatie met personen buiten het voertuig en een selectieve ontgrendeling van de deuren. Naar wens levert Audi oplossingen zoals een gepatenteerd nooduitstapsysteem, een brandblussysteem en een verseluchtsysteem voor noodgevallen. Naast standaardelementen zoals de relaxzetels achterin biedt Audi ook individuele oplossingen op maat van de klant.

De Audi A8 L security bekleedt in zijn segment een uitzonderlijke positie. Met zijn quattro-aandrijving is hij de enige luxeberline met vierwielaandrijving die rechtstreeks door de constructeur als gepantserd voertuig wordt aangeboden. Dankzij het hoge aandeel aluminium in het koetswerk blijft het gewicht relatief beperkt. Het maximale laadvermogen van 600 kg is uniek tegenover de concurrentie.

Voor de nieuwe A8 L Security biedt Audi de keuze uit twee topmotoren. De 4.0 TFSI, een V8 twinturbo, levert een vermogen van 320 kW (435 pk) en een koppel van 600 Nm. De atmosferische W12 FSI ontwikkelt 368 kW (500 pk) en 625 Nm koppel. Krachtige acceleraties zijn gegarandeerd, de topsnelheid is echter begrensd op 210 km/u met het oog op de banden, die speciaal ontworpen werden zodat ook met een lekke band kan worden doorgereden. Het hele onderstel en de permanente vierwielaandrijving quattro zijn doelgericht op de hogere veiligheidseisen afgestemd.

De nieuwe versie van de Audi A8 L Security is meteen bestelbaar, de eerste exemplaren worden vanaf de lente van 2016 geleverd.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy