maandag, 20 oktober 2014

Audi TT Cup voor de liefhebbers

Er zijn verschillende merken die wel een eigen Race afdeling hebben en er ook graag mee uitpakken. Eveneens hebben ze ook eigen Cups waar eigen fabriekspiloten, en de betere middenstand aan meedoen. Daarom start Audi zijn eigen Cup, de nieuwe Audi Sport TT Cup gaat van start in Duitsland.

De Race-TT heeft een 2.0-liter TFSI onder de motorkap met een vermogen van 310 pk. Met een druk op de knop is gedurende een korte tijd 30 pk extra beschikbaar, speciaal voor inhaalacties.
De TTS voor de openbare weg heeft ook 310 pk, maar het grote verschil is dat het exemplaar dat aan de raceserie mee gaat doen, slechts 1.125 kg weegt. De reguliere TTS weegt namelijk 1.385 kg, dus dat betekent een gewichtsreductie van 260 kg.
De races van de Sport TT Cup zullen plaatsvinden in de zes Duitse DTM-weekenden. In elk van die weekenden zullen twee races voor het TT-kampioenschap worden gereden.
Audi reserveert zes cockpits voor roulerende gastrijders, voor de overige achttien plekken op de grid kunnen liefhebbers zich opgeven. Dat kan interessant zijn, want de winnaar van de Sport TT Cup krijgt begeleiding van Audi in de GT3-klasse.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy