dinsdag, 15 september 2015

Renault op de IAA van Frankfurt

Renault staat tijdens de internationale autoshow van Frankfurt (IAA) in het teken van drie wereldprimeurs. Alle ogen zijn gericht op de nieuwe generatie Renault Mégane. Met zijn dynamische styling en talloze technische voorzieningen uit hogere segmenten is de Mégane een opvallende nieuwkomer in het felbevochten C-segment.

Hij verschijnt voorjaar 2016 in de showrooms. Ook de geheel nieuwe Renault Talisman en Talisman Grandtour staan in het middelpunt van de belangstelling. Renaults volledig nieuwe berline en stationwagen die eveneens hun werelddebuut maken, combineren ranke lijnen met een kenmerkende uitstraling. De Talisman berline en Grandtour tillen comfort en ruimte naar een ongekend niveau en arriveren begin 2016 op de markt. 

Renault introduceert ook meteen de Mégane GT, met 205 pk voorlopig de sterkste Mégane. De auto beschikt over een automatische zeventraps EDC-automaat met dubbele koppeling en schakelpeddels. Het onderstel onderscheidt zich van de reguliere Mégane door een scherpere afstelling van de dempers en 4Control-vierwielbesturing. Voorlopig is het 205 pk sterke benzineblok de enige motorisatie voor de GT. Later in 2016 wordt de auto ook met een 165 pk-dieselmotor leverbaar.

De Mégane krijgt de beschikking over een ruim aabod aan motoren, te beginnen met de 110 pk-dieselmotor, optioneel met automaat. Het blok stoot slechts 86 gram CO2 per kilometer uit. Op dieselgebied is er verder nog de 130 pk uitvoering. Wie liever een benzinemotor rijdt, heeft de keuze uit een 1.2 liter met 100 pk, gevolgd door een versie met 130 pk, optioneel leverbaar met automaat. Wie meer vermogen wenst, moet zich wenden tot de GT.

In 2017 volgt tot slot een dieselmotor met hybride-assistentie die slechts 76 gram CO2 per kilometer uitstoot. 

Prijzen van de nieuwe Renault Mégane, Talisman en Talisman Grandtour worden later dit jaar bekend gemaakt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy