donderdag, 17 september 2015

Verwacht het onverwachte, de nieuwe SsangYong Rexton W

De SsangYong Rexton W, de vaandeldrager uit het SUV-gamma van het merk, werd voor 2016 gevoelig opgewaardeerd met een verbeterde Euro 6-motor en tal van andere nieuwigheden.


Behalve de nieuwe 2,2-liter Euro 6-dieselmotor krijgt de Rexton W voortaan ook verbeterde transmissies: klanten krijgen de keuze tussen een handgeschakelde zesversnellingsbak en een zeventrapsautomaat (aangeleverd door Mercedes-Benz) voor vloeiende en progressieve schakelovergangen en soepele prestaties.

De nieuw ontwikkelde e-XDi220-dieselmotor biedt een antwoord op de vraag naar krachtige prestaties en een lagere CO2-uitstoot. In vergelijking met de vorige 2,0-liter Euro 5-diesel steeg het maximumvermogen tot 178 pk en het maximumkoppel tot 400 Nm, een verbetering met respectievelijk 14,8 en 11 procent. Tegelijk daalde de CO2-uitstoot tot 179 g/km (min 5 procent in vergelijking met zijn voorganger).  Het maximumkoppel is beschikbaar vanaf een erg lage 1.400 t/min tot 2.800 t/min voor soepele, lineaire acceleraties vanaf de laagste toerentallen.

De Rexton W breidt ook zijn uitrusting uit: zo heeft hij voortaan recht op het nieuw ontwikkelde 7"-audiosysteem met mirrorfunctie voor smartphones en kunnen gebruikers via de USB/AUX-poort inhoud streamen vanaf hun externe toestellen. Het geeft ook de beelden van de parkeercamera weer om veiliger achteruit te rijden. Het handsfree Bluetooth-systeem draagt ook bij tot een veiliger gebruik van gsm's onderweg. Ook kunnen de inzittenden hun iPod of iPhone verbinden met de iPod-aansluiting.

De Rexton W kreeg bovendien nog tal van andere design- en uitrustingsupdates. Aan de buitenkant is hij herkenbaar aan een nieuw ontworpen radiatorrooster terwijl ledmistkoplampen een nog hoogwaardiger imago uitstralen. De optionele frontcamera in het radiatorrooster komt dan weer de veiligheid in smalle straatjes en op kruispunten ten goede.

Het interieur gaat getooid met nieuwe metalen en houten sierstrips om een meer geraffineerde interieursfeer te creëren terwijl de geventileerde zetels nu verkrijgbaar zijn met TPU en stof.

De nieuwe Rexton W Euro 6 2016 is later dit jaar verkrijgbaar in Europa.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy