dinsdag, 16 februari 2016

SsangYong in de aanval met de XLV en SIV-2 Concept

Na de geslaagde introductie van de Tivoli lanceert SsangYong op het salon van Genève de verlengde versie van zijn succesnummer, die nog meer laadvermogen en functionaliteit beidt: de XLV. 
De auto werd vorig jaar voor het eerst als XLV Air conceptmodel getoond op de IAA van Frankfurt, waar hij uiterst positieve reacties kreeg. De productie van het model kon dan ook niet uitblijven.

De XLV staat op hetzelfde onderstel als de Tivoli, de 2.600 mm lange wielbasis incluis. Vanaf de C-stijl is zijn koetswerk echter beduidend langer: 235 mm om exact te zijn, zodat de laadruimte tot een enorme 720 liter uitbreidt. De typische stijlkenmerken van de Tivoli werden niettemin behouden, met inbegrip van zijn harmonieus geïntegreerde SUV-koetswerkontwerp, coupélook en zwevende dak.

De XLV werd ontworpen om veelzijdige en multifunctionele oplossingen te bieden aan allerlei soorten klanten, zodat hij aansluiting vindt bij ieders levensstijl. De XLV wordt aangeboden met naar keuze een 1.6 op benzine of op diesel, beide Euro 6-conform. De klant heeft de keuze tussen een handgeschakelde of een automatische zesversnellingsbak, en tussen voorwielaandrijving of vierwielaandrijving.  

SIV-2 development concept

Eveneens in de schijnwerpers staat de SIV-2 (Smart Interface Vehicle), een concept voor een middelgrote premium SUV.

Als een logisch vervolg op het SIV-1-concept, dat in 2013 werd voorgesteld in Genève, gaat de SIV-2 nog een stap verder in het designconcept ‘Dynamic Motion’.

De nieuwe conceptcar, die is gebaseerd op SsangYongs ontwikkelingsthema ‘Robuust, Speciaal, Premium’, borduurt voort op de emotionele interface tussen de bestuurder en de auto en zal uitgroeien tot een belangrijk strategisch model in het SsangYong-gamma.

De SIV-2 is een ‘mild hybrid’-auto, aangedreven door een drukgevoede 1.5-benzinemotor in combinatie met een elektrische motor-generator van 10 kW en een lithium-ionbatterij van 500 Wh. Dit resulteert in een ‘mild hybrid’-systeem van 48 V dat garant staat voor een stille en efficiënte rijervaring, een beperkte CO2-uitstoot en een geruisloze werking bij stationair toerental en lage snelheden.

Dit milieuvriendelijke concept wordt gekenmerkt door een lichtgewicht koetswerk, een laag zwaartepunt en een onderstel en ophanging die doorontwikkeld kunnen worden voor alternatieve modellen met hoogrendementsaandrijvingen, zoals hybrides, plug-inhybrides en elektromotoren om de toekomst van het merk SsangYong veilig te stellen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy