woensdag, 24 februari 2016

Volvo V40 krijgt nieuwe genen

Volvo Cars geeft zijn bestsellers V40 en V40 Cross Country het nieuwe design van Volvo voor het modeljaar 2017 met updates van de uitrusting voor het hele gamma.

Blikvanger van de exterieurupdates is het nieuwe maaswerk van de grilles waarin het gemoderniseerde en meer opvallende Volvo Iron Mark werd verwerkt. Verder krijgt de V40 een zelfverzekerdere uitstraling dankzij de nieuwe 'Thor's Hammer'-koplampen die ook de nieuwe wagens in de 90-reeks van Volvo sieren.

"De V40 is het best verkochte Volvo-model in Europa en het op een na populairste model wereldwijd; het is met andere woorden een zeer belangrijke wagen voor het bedrijf. Met de updates voor modeljaar 2017 maken we dit al erg succesvolle model nog aantrekkelijker voor klanten in dit segment", aldus Björn Annwall, Senior Vice President, Sales, Marketing en Customer Service bij Volvo Car Group.

Voortaan zal er voor de Volvo V40 kunnen worden gekozen uit vijf nieuwe kleuren, waaronder het volledig nieuwe Amazon Blue en Denim Blue, naast drie kleuren die al voor andere modellen worden gebruikt: Bursting Blue, Mussel Blue en Luminous Sand.

Verder krijgt de V40 de nieuwe markeringen die voor het eerst hun opwachting maakten op de XC90, opvallende uitrustingsniveaus en -varianten, en niet minder dan acht nieuwe velgen voor de V40, V40 R-Design en V40 Cross Country.

Voor een nieuwe bekleding die de naam City Weave meekreeg werd inspiratie gehaald bij de bekroonde Volvo Concept Estate en ook voor het stuur is voortaan een nieuwe optie beschikbaar, namelijk Charcoal/Blond. Daarnaast werd het aanbod binnenpanelen uitgebreid met Milled Aluminium, Black Grid Aluminium en Stealth Aluminium. Accentkleuren in de deurinzetstukken kunnen voortaan worden gecombineerd met contrasterende stiksels en voor het eerst zullen kopers van de V40 kunnen kiezen voor een zwarte dakbekleding. Voor de R Design- en Inscription-uitrustingsniveaus werden nieuwe treeplanken ontworpen en er zal een gemoderniseerde sleutel met het nieuwe Volvo-logo beschikbaar zijn.

Volvo blijft ook inzetten op innovatief motorontwerp en heeft zo de CO2-uitstoot van de populaire handgeschakelde D2 teruggedrongen tot niet meer dan 89 g/km voor het volledige bandengamma.

Volvo On Call

De Volvo On Call-smartphoneapp waarmee de bestuurder van op afstand toegang en controle krijgt over diverse geïntegreerde functies, kreeg een grondige update. Volvo On Call biedt al draagbare connectiviteit voor apparaten zoals de Apple Watch en Android Wear, en nu komt daar ook Microsoft Band 2-connectiviteit bij, waardoor eigenaars van smartphones met Windows 10 bepaalde functies via stembediening kunnen activeren.

Een andere update in Volvo On Call is de zogenaamde kalenderintegratie waarmee uw persoonlijke agenda wordt gekoppeld aan de mobiele app en adressen van afspraken rechtstreeks naar het navigatiesysteem van de wagen kunnen worden gestuurd. In 2016 vergroot Volvo On Call zijn bereik en zal de app ondersteuning bieden voor maximaal 10 Volvo-voertuigen zodat al de gebruikelijke functies in meerdere auto's beschikbaar zullen zijn.

Verder introduceert Volvo ook Flic-knopcompatibiliteit met Volvo On Call. Met Flic kunt u één enkele fysieke 'slimme knop' programmeren om meerdere taken uit te voeren, zoals het afsluiten van de wagen of het starten/stoppen van de voorverwarming. Bovendien kan Flic worden gebruikt als snelkoppeling naar de Volvo On Call.

Volvo biedt nu ook ondersteuning voor Windows 10 met een nieuwe versie van de Volvo On Call-applicatie die op gewone pc’s en tablets gebruikt kan worden om te communiceren met uw auto.

CleanZone-technologie

Dat Volvo de onbetwistbare leider blijft op het vlak van luchtkwaliteit in de wagen zal vanaf 2016 in de hele 40-reeks worden benadrukt via het CleanZone-logo dat in de ventilatieopeningen op het instrumentenpaneel wordt ingewerkt. Vooral in stedelijke omgevingen wordt de lucht in toenemende mate verontreinigd door schadelijke stoffen. De bekroonde CleanZone-technologie van Volvo zorgt ervoor dat die buitenlucht efficiënt wordt gefilterd voordat hij in het interieur van de wagen terechtkomt. De CleanZone-technologie weerspiegelt Volvo’s niet aflatende inzet om het comfort binnenin de wagen te verbeteren. De binnenkomende lucht wordt gezuiverd en zowel emissies en geuren in de wagen als binnenoppervlakken en contactallergieën worden door de technologie aangepakt.

Media

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy