donderdag, 17 maart 2016

Sorry, de Lamborghini Centenario is uitverkocht

Lamborghini presenteerde op het voorbije autosalon van Genève de Lamborghini Centenario, in het jaar waarin de onderneming de honderdste verjaardag van oprichter Ferruccio Lamborghini gedenkt.

De Centenario zet Lamborghini's traditie van unieke beperkte series voort en demonstreert de innovatieve design- en technische competenties van Lamborghini. De atmosferische V12-motor van de Centenario produceert 770 pk en sprint van 0-100 km/u in 2,8 seconden. De spurt naar 300 km/u neemt slechts 23,5 seconden in beslag. De topsnelheid loopt over de 350 km/u. In amper 30 m remt hij van 100 km/u tot stilstand. Dankzij de monocoque en het koetswerk volledig uit koolstofvezel zet de bolide slechts 1.520 kg op de weegschaal, goed voor een gewicht-vermogenverhouding van 1,97 kg/pk.

"De Centenario is een auto die traditie en innovatie perfect met elkaar combineert. Hij blikt vooruit naar de toekomst en brengt tegelijk hulde aan de legende die Ferruccio Lamborghini is", vertelde voorzitter en CEO van Lamborghini, Stephan Winkelmann. "De Centenario vormde een gelegenheid voor onze designers en ingenieurs om een aantal typische beperkingen van de serieproductie te overstijgen, met een ongeëvenaard resultaat: de Centenario is een begeerd verzamelobject maar demonstreert tegelijk de nieuwste technologieën van Lamborghini in combinatie met verbluffende prestaties. In het jaar van zijn honderdste verjaardag is dit het meest gepaste eerbetoon aan Ferruccio Lamborghini: hij creëerde een uitzonderlijk merk, geloofde dat alles mogelijk is en produceerde buitengewone, iconische wagens. De Centenario is een supersportwagen voor Ferruccio Lamborghini en voor de toekomst waarin hij geloofde, en waarin ook wij vandaag geloven."

Er zullen slechts 20 coupés en 20 roadsters geproduceerd worden van de Centenario, en alle 40 Lambo's zijn al verkocht.

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy