vrijdag, 16 januari 2015

Europese première Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Mercedes-Benz heeft zijn zéér goede verkoopresultaten te danken aan zijn verjongingskuur en het vernieuwen of faceliften van zowat al zijn modellen. Dankzij het toevoegen van de compact-cars is Mercedes-Benz er nu voor iedereen.

Een adembenemende atletische look, een uiterst dynamische en krachtige vormtaal en sensueel geboetseerde oppervlakken geven de vierdeurscoupé CLA al een heel bijzonder karakter.

Met de CLA Shooting Brake lanceert Mercedes-Benz vandaag echter een nieuw designicoon dat zijn gelijke niet kent.

Zijn silhouet onderscheidt zich door een beperkte totale hoogte, de gestrekte lijnen van een coupé, een verlaagde daklijn en een gespannen en oplopende gordellijn.

Achteraan garandeert de aflopende daklijn heel wat meer hoofdruimte dan in de vierdeurscoupé.

De CLA Shooting Brake zal in eerste instantie worden aangeboden met twee dieselmotoren, drie benzinemotoren en de vierwielaandrijving 4MATIC. De CLA Shooting Brake 45 AMG staat ook al in de startblokken. Deze zal de 2.0 liter turbomotor meekrijgen met 360 pk. Hiermee zal de CLA Shooting Brake 45 AMG al direct de Golf Variant R met 300 pk van de troon jagen.

Mercedes-Benz werkt ook aan een A 45 AMG met 380 pk, hoe die net zal heten of uitzien is nog niet bekend, maar zal in ieder geval voor vuurwerk zorgen.

De CLA Shooting Brake staat nu in de cataloog vanaf € 28.919, de eerste exemplaren zullen eind maart 2015 worden geleverd.  

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy