dinsdag, 27 september 2016

Audi @ ZOUTE GRAND PRIX® 2016

Van donderdag 6 tot zondag 9 oktober 2016 vindt in Knokke de zevende editie van de ZOUTE GRAND PRIX® plaats. Tijdens dit vierdaagse event staat de badplaats helemaal in het teken van exclusieve wagens – van de nieuwste modellen van verschillende premiummerken tot talloze klassieke parels uit de autogeschiedenis.

Ook Audi zal tijdens deze editie van de ZOUTE GRAND PRIX® 2016 opnieuw aanwezig zijn. Het merk met de vier ringen stelt er in Belgische première de nieuwe Audi R8 Spyder voor. Audi’s open supersportwagen zal op vrijdag en zaterdag te zien zijn als volgwagen in de Zoute Rally en op zondag deelnemen aan de Zoute GT Tour.

Voor de lancering van de nieuwe Audi R8 Spyder wordt een Audi Sport-paviljoen gebouwd op de dijk (ter hoogte van het Albertplein). In dit paviljoen, zal de nieuwe Audi R8 Spyder tentoongesteld worden. Voorts zal Audi op de dijk enkele modellen uit het Audi Sport-gamma presenteren: een Audi R8 Coupé, een R8 LMS, een RS Q3, een SQ7, een RS 7 Sportback en een RS 6 Avant.

Tijdens de Zoute Rally zet Audi een Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial uit het jaar 1938 en een Wanderer W 25 K Cabriolet uit 1936 in.

De Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial is een van de pronkstukken uit de verzameling van de D'Ieteren Gallery. Hij heeft een zescilindermotor in lijn met een cilinderinhoud van twee liter, goed voor een vermogen van ongeveer 60 pk en een maximumsnelheid van 150 km/u. Van deze wagen werden destijds slechts 3 exemplaren gebouwd, voor deelname aan de legendarische rally Luik-Rome-Luik. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog verdwenen de drie wagens echter spoorloos. Toen een vriend van het Huis D'Ieteren later in Frankrijk een chassis en de papieren van een Wanderer W24 terugvond en de D'Ieteren Gallery in Saksen een Wanderer-motor en de 3 Solex-carburateurs ontdekte, werd een droom werkelijkheid, de auto werd volledig opnieuw opgebouwd. In 2004, 66 jaar na zijn eerste optreden, stond de Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial weer aan de start van deze mythische race.

De Wanderer W 25 K ziet er niet alleen prachtig uit, maar overtuigt ook door uitzonderlijke prestaties. De Wanderer W 25 K Cabriolet, waarbij de ‘K’ voor ‘kompressor’ staat, is een cabriolet die tussen 1936 en 1938 geleverd werd. Onder de motorkap schuilde een atmosferische 6-cilinder in lijn van 1.949 cm3, volledig in aluminium, met een vermogen van 85 pk, ontworpen door het ‘Konstruktionsbüro’ van Ferdinand Porsche. Van deze wagen werden destijds 259 exemplaren gebouwd (Roadsters en Cabriolets). Het moderne, Amerikaans geïnspireerde design was afgeleid van de eveneens in 1936 voorgestelde Wanderer W 51, waarvan de moderne vormgeving als voorbeeld diende voor het volledige Auto Union-gamma. Ook deze wagen is afkomstig uit de collectie van de D’Ieteren Gallery.

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober nemen deze unieke klassieke wagens deel aan de Zoute Rally, met op vrijdag de Vlaamse artiest Stan Van Samang aan het stuur van de Wanderer W 25 K Cabriolet en op zaterdag olympisch medailleduo Nafi Thiam (goud op de zevenkamp) en Tom Boon (zilver met de hockeyploeg Red Lions) aan het stuur van de Auto Union/Wanderer Stromlinie Spezial. Roger vanden Stock, voorzitter van voetbalclub RSC Anderlecht, neemt op zaterdag plaats achter het stuur van de Wanderer W 25 K Cabriolet.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy