woensdag, 05 oktober 2016

BMW 328 Touring Le Mans @ ZOUTE GRAND PRIX® 2016

Nadat Matthias Schoenaerts tijdens de editie van 2015 zijn pilotendebuut mocht maken aan het stuur van een BMW 328 MM Roadster, nodigde BMW Belux dit jaar Adrian Van Hooydonk, Chief designer van BMW Group uit, om met een uitzonderlijke BMW 328 Touring Le Mans deel te nemen aan de Zoute Grand Prix 2016. 


Nadat BMW Belux eerder al verscheidene wegversies van de BMW 328, een BMW 507 en een BMW 328 MM Roadster inzette, stelt BMW Belux dit jaar een BMW 328 Touring Le Mans ter beschikking, met de steun van BMW Classic. Deze wagen won de tweeliterklasse in de 24 Uren van Le Mans 1939 (en de vijfde plaats in het algemene klassement). Hij werd door BMW Classic gereconstrueerd op basis van originele onderdelen uit die tijd.

Adrian Van Hooydonk.

Adrian Van Hooydonck, van Nederlandse oorsprong, is sinds 2009 hoofdontwerper van de BMW Group en staat bekend om zijn brede belangstelling op het gebied van design en om de creatieve vrijheid die hij zijn ongeveer zeventigkoppige team heeft gegeven. Onder zijn leiding presenteerde BMW Group zopas drie concept cars ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het merk: de BMW Vision Next 100, MINI Vision Next 100 en Rolls-Royce Vision Next 100. Binnenkort komt daar nog de BMW Motorrad Vision Next 100 bij, die op 11 oktober wordt voorgesteld in Los Angeles. Precies om die reden zal Adrian Van Hooydonk enkel kunnen deelnemen aan de eerste dag van de rally; omdat hij daarna in de 'stad der engelen' moet zijn om zijn toekomstvisie voor de gemotoriseerde tweewielers van het merk te onthullen. Jean-Philippe Parrain, President en CEO van BMW Group Belux zal op zaterdag plaats nemen in de wagen samen met een gast waarvan we de naam later zullen onthullen.

BMW Classic.

De BMW 328 Touring Le Mans die in Knokke wordt voorgesteld, is rechtstreeks afkomstig uit het BMW-museum en werd voorbereid en onderhouden door BMW Classic. Deze versie puurt een vermogen van 135 pk uit zijn 1971 cc motor. Dit exemplaar reed als eerste over de meet in de 24 Uren van Le Mans 1939 (tweeliterklasse) en eindigde op de vijfde plaats in het algemene klassement (piloten: Hans Wencher en Max von Shaumburg-Lippe). BMW Classic staat ook ten dienste van particulieren die hun BMW willen restaureren of een historische wagen van de Beierse constructeur willen huren.

BMW 507 Coupé Michelotti in het Concours d’Elégance.

De BMW 507, die in 1955 werd gelanceerd, was BMW's eerste roadster met achtcilindermotor. Hij werd ontworpen door Graf Albrecht von Goertz en werd slechts op 254 exemplaren gebouwd. Hij wist heel wat bekende personen te verleiden, waaronder Alain Delon, John Surtess en Elvis Presley. Het exemplaar van die laatste werd zopas volledig gerestaureerd en werd voorgesteld op de jongste editie van het Concours d’Elégance van Pebble Beach.

Het model dat deelneemt aan het Concours d’Elégance van de Zoute Grand Prix is een uniek exemplaar, dat in 1959 werd getekend door Giovanni Michelotti. Het is eigendom van BMW Classic.

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy