vrijdag, 14 oktober 2016

Zegt Audi de LMP 1 en Le Mans vaarwel?

Uit een welingelichte bron vernemen we dat Audi zich na het seizoen 2017 terugtrekt uit de LMP 1 en Le Mans. Dat heeft te maken met de drastische besparingen binnen de Volkswagen-groep na dieselgate.

Het Duitse autoconcern is met Audi en Porsche tweemaal vertegenwoordigd in voornoemde kampioenschappen en dat levert bikkelharde strijd op met telkens slechts één winnaar én één verliezer. Zo krijgt elke overwinning een bittere bijsmaak binnen de autogroep. Dat Audi het kind van de rekening zou worden, stond in de sterren geschreven. Audi heeft weliswaar 13 keer gewonnen in Le Mans sinds 2000, maar de voorbije twee seizoenen moest het zijn meerdere erkennen in Porsche. In het nadeel van Audi speelt ook dat vanaf 2018 nieuwe reglementen van kracht worden die ongunstig zijn voor racewagens met dieselmotor, zoals in het geval van Audi. Sinds het bekend raken van het gesjoemel met de emissiescores van enkele dieselmotoren van de Volkswagen-groep liggen dieselmotoren bovendien zwaar onder vuur.

Last but not least: de nieuwe voorzitter van de Volkswagen-groep Matthias Müller was tot vorig jaar de grote baas bij Porsche en heeft daar nog vele vrienden.

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy