donderdag, 24 november 2016

Sensatie verzekerd: SsangYong Rallycross Cup

SsangYong, Zelos en Pauwels Motorsport bundelen hun krachten om een nooit geziene Rallycross-formule op te starten: een Rallycross Cup van één merk in een pick-up én met een copiloot aan boord. 

Toegankelijkheid en plezier zijn de twee sleutelwoorden van deze innovatieve Cup, die een zo groot mogelijk aantal personen de kans geeft een unieke ervaring te beleven in Rallycross, de populairste autosport van het moment met kleppers als Sébastien Loeb, Petter Solberg en Ken Block.

Totaal nieuw in de autosportwereld is dat de SRX zo toegankelijk mogelijk zal zijn zodat iedereen de autosport kan leren kennen. Voor een erg lage inschrijvingsprijs kunnen de teams tot 3 piloten per race hebben, maar wat het extra uniek maakt is de verplichting van een co-piloot tijdens de race en dit zal hun ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring in de rallycross bezorgen. Deze mogelijkheid is uitzonderlijk in het rallycross gebeuren en laat meer personen genieten van verschillende sessies op de racedagen.

De SsangYong Actyon Sports - geprepareerd door Pauwels Motorsport - heeft een vermogen van 225pk. Uitgerust met een sperdifferentieel en een hydraulische handrem toont hij zich speels en vangt hij grote uitschuivers gemakkelijk op, wat plezier en spektakel te allen tijde garandeert. Aan boord voelt de piloot en co-piloot zich onmiddellijk ondergedompeld in de autosportwereld. Kuipstoelen, 6punts-veiligheidsgordels, een rolkooi, een race stuur... aan alles is tot in de kleinste details gedacht, tot zelfs aan het geluid van de uitlaat.     

Voor € 37.500 excl. BTW per jaar all-in voorziet Zelos niet alleen een geprepareerde SsangYong maar neemt ook de technische ondersteuning en de verzekering voor zijn rekening. Toch zijn er enkele regels alvorens je kan deelnemen: je moet tenminste 16 jaar oud zijn (onder voorbehoud van een akkoord van de RACB) en over een RACB licentie beschikken. Deze is verplicht voor zowel de piloten als de copiloten. Een jaarlicentie is verkrijgbaar aan € 85, een daglicentie kost € 60.

Om werkelijk iedereen aan te spreken heeft de SRX verschillende kampioenschappen in het SRX kampioenschap. Zo kunnen in eerste instantie discotheken, Ssangyong Dealers en verschillende media de uitdaging aangaan met elkaar.

SRX Disco Cup

Verkeersveiligheid is een van de prioriteiten van SsangYong, in het bijzonder naar zijn jonge klanten toe. Dit is de reden waarom een specifieke beker, de Challenge «Don’t drink & drive» voor de beste Belgische discotheek, in het leven werd geroepen. Meer details over de Disco Cup volgen binnenkort.

SRX Media Cup

Bij elke race zullen de verschillende media van België het nieuwe kampioenschap als piloot kunnen ontdekken. Zij hebben de gelegenheid hun lezers, luisteraars en/of kijkers uit te nodigen om samen een unieke ervaring te beleven. Aan het einde van het seizoen krijgt het meest competitieve mediateam de SRX Media Cup.

SRX Dealers Cup

Alle SsangYong dealers krijgen de opportuniteit met de SRX Dealers Cup om een Actyon Sports pick-up aan te kopen. Het speciaal voor hen gereserveerde kampioenschap geeft SsangYong de mogelijkheid zijn netwerk actief te betrekken bij het project, zowel bij de aanpassing van de voertuigen als op het SRX kampioenschap zelf. De dealer met het beste seizoens- resultaten zal niet alleen de SRX Dealers Cup winnen, maar ook door SsangYong beloond worden.

Het startschot van het nieuwe kampioenschap wat 8 manches kent wordt op 5 maart 2017 gegeven op de Duivelsberg in Maasmechelen. De manches verlopen parallel met het Belgisch Kampioenschap Rallycross, waardoor een onberispelijke professionaliteit gegarandeerd is, dankzij de expertise van de Belgian Off Road Association (BORA), een divisie van de RACB. SRX deelnemers worden omkaderd door een professionele structuur en zijn verplicht dezelfde regels te volgen als de piloten van het Belgisch kampioenschap.

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy