maandag, 06 februari 2017

300 Kevers en Beetles verwacht op de 9e Love Bugs Parade

Nu zondag vindt vóór het museum Autoworld op de Esplanade van het Jubelpark een van de mooiste treffens van VW Kevers en Beetles in Europa plaats. De organisatoren ontvingen in no-time bijna 300 inschrijvingen voor dit evenement, dat ieder jaar op meer deelnemers... en op meer sympathie kan rekenen.

Voor het tweede opeenvolgende jaar brengt de Love Bugs Parade hulde aan de hippiebeweging, die twee hoogtepunten kende - de Summer of Love te San Francisco in 1967 (intussen al 50 jaar geleden!) en het Woodstock muziekfestival ten noorden van New York in 1969. Daarom werd aan de deelnemers gevraagd om hun voertuigen en zichzelf nogmaals aan te kleden zoals ze dat in de jaren zestig zouden hebben gedaan.

De eerste auto's worden 's morgens al op de Esplanade van het Jubelpark verwacht. Vanaf 13.30u vertrekken ze voor een ritje door Brussel tot in Waterloo.

Liefhebbers die mee willen genieten van het feest, kunnen tussen 11.00 u en 13.30 u naar het trefpunt komen afzakken (dat overigens gemakkelijk bereikbaar is via metro- en tramhaltes en stopplaatsen van bussen in de buurt). Ze zullen er vrij kunnen wandelen tussen de VW Kevers uit alle denkbare perioden (het oudste exemplaar dat werd ingeschreven, is van 1952; het recentste een Beetle van 2017). Veel voertuigen uit het kleurige wagenpark zullen voor de gelegenheid ook op een nostalgische of humoristische manier worden aangekleed. Als het weer het toelaat, zullen veel van de cabrioletversies ongetwijfeld ook open te bewonderen zijn.

Er zullen zelfs enkele Combi's T1 van de partij zijn, die niet alleen trouwe partners waren van de Kevers, maar in de loop der jaren zijn uitgegroeid tot emblematische getuigen van de 'Flower Power'-periode.

Beknopte beschrijving van het parcours

Hieronder vindt u een beknopte beschrijving van de route die de deelnemers aan de Parade zullen volgen.

Vanaf 's morgens zullen ze vanuit alle windstreken van België, Luxemburg, het zuiden van Nederland en Frankrijk verzamelen aan Autoworld op de esplanade van het Jubelpark te Brussel.

13.30 u: vertrek vóór Autoworld (een absolute aanrader! Fun tot en met!) voor een rondrit langs het Koninklijk Paleis, de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, het Justitiepaleis, de Louizalaan en de Rooseveltlaan. De stoet verlaat vervolgens Brussel via de Lorrainedreef en de Groenendaalbrug om daarna Waterloo via de Koningin Astridlaan binnen te rijden en koers te zetten naar het Memorial 1815.

Er is daar geen bezoek en ook geen stop voorzien, maar we zijn er zeker van dat de deelnemers moeilijk aan de verleiding zullen kunnen weerstaan om hun karretje te fotograferen met de Heuvel met de Leeuw op de achtergrond.

Daarna keren de Love Bugs via Terhulpen en Groenendaal, het Vierarmenkruispunt en de Tervurenlaan terug naar Autoworld.

Intussen in Autoworld

In afwachting van de terugkeer van de Kevers kan het publiek dat ter plaatse gebleven is, het museum bezoeken, waar naar aanleiding van het evenement een 'cars in the spotlight' wordt georganiseerd rond het Flower Power-thema en Love Bugs in Art & Publicity.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy