donderdag, 18 mei 2017

Tom Boonen maakt zijn debuut in de autosport

Op 36-jarige leeftijd heeft Tom Boonen een punt gezet achter zijn carrière als wielrenner, op 9 april na afloop van Parijs-Roubaix. De voormalige Wereldkampioen (2005) heeft nu tijd voor nieuwe uitdagingen en om zich toe te leggen op nieuwe passies… zoals de autosport!
Van 6 tot 9 juli staat de man uit Mol immers aan de start van de 25 Hours VW Fun Cup, dankzij de Belgian VW Club. Tom zal tijdens zijn allereerste wedstrijd het stuur van de VW Fun Cup delen met Europees NASCAR-kampioen Anthony Kumpen, de onvermijdelijke Bert Longin en sportjournalist Ruben Van Gucht.

Tom, je hebt je interesse in de autosport nooit onder stoelen of banken gestoken. Vanwaar die passie?

“Het zit in de familie! Mijn grootvader en mijn vader hebben altijd een voorliefde gehad voor de autosport. Vaak was ik samen met hen op de circuits te vinden. Ik neem nu al zeven jaar regelmatig deel aan ‘Track Days’, een gelegenheid om vrij op het circuit te rijden. Als professioneel wielrenner had ik echter nooit de toelating om deel te nemen aan een wedstrijd. Nu mijn carrière achter de rug is, heb ik de kans gegrepen om aan de start te staan van de 25 Hours VW Fun Cup.”

Met Anthony Kumpen, Bert Longin en Ruben Van Gucht vorm je een team met mensen die je goed kent en apprecieert. Is dat belangrijk?

“Het voornaamste doel van de VW Fun Cup is om plezier te beleven, nee? Natuurlijk is de competitie nooit veraf, maar de ambitie is vooral om zich te amuseren en ik weet dat dat met hen het geval zal zijn. Bovendien kent iedereen het talent van Anthony en Bert achter het stuur, maar ook hun onuitputtelijke ervaring. Ik ben ervan overtuigd dat zij het perfecte kader vormen om alles in goede banen te leiden.”

De auto draagt het nummer #114, een getal met veel symboliek…

“Tijdens mijn carrière als professioneel wielrenner, tussen 2002 en 2017, heb ik inderdaad 114 UCI-wedstrijden gewonnen. Een bijzonder parcours… en het startnummer van onze auto is natuurlijk een knipoog naar die prestatie.”

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy