donderdag, 08 juni 2017

Tom Boonen helemaal klaar voor de 25 Uur VW Fun Cup

Tom Boonen mag zich sinds woensdag 7 juni officieel een racepiloot noemen. De voormalig profwielrenner heeft immers zijn licentie behaald op het circuit van Zolder.
 “Blijkbaar ben ik geslaagd met grote onderscheiding”, lacht de levende legende van het Belgische wielrennen. “Ik was erg aandachtig tijdens het theoretische gedeelte, waarvoor ik duidelijk ben geslaagd, en de begeleider heeft me na het praktisch examen gezegd dat ik zelfs een hogere licentie had kunnen ambiëren dan de licentie die ik nodig heb om deel te nemen aan de 25 Hours VW Fun Cup.”

De man uit Mol zal van 6 tot 9 juli te gast zijn in Spa-Francorchamps om deel te nemen aan zijn allereerste race. Hij zal het stuur van de VW Fun Cup #114 delen met Anthony Kumpen, Bert Longin en sportjournalist Ruben Van Gucht. Afgelopen woensdag kreeg Tom de kans om negentig minuten aan boord te zitten van de auto met de look van een VW Kever. De wagen beschikt over een buizenchassis, uitgerust met een carrosserie uit polyester en voortgestuwd door een tweeliter Volkswagen-motor met 175 pk. Goed genoeg om vlot de kaap van de 200 km/u te ronden op het circuit van Spa-Francorchamps! De #114 ‘Peace and Love’ in de kleuren van de Belgian VW Club is afkomstig van het prestigieuze WRT-team, de structuur die sinds 2012 de VW Fun Cup Evo3 van de band laat rollen. De deelname ter plaatse wordt verzekerd door het M3M-team.

Op zaterdag 8 juli zullen Tom en zijn teamgenoten deel uitmaken van een peloton van meer dan 120 VW Fun Cup (of ongeveer 550 rijders in totaal) om aan de start te staan van de 20ste editie van de ‘langste race ter wereld’. “Ik sta te trappelen van ongeduld”, verheugt hij zich. “Zolder is dan wel een beetje mijn lievelingscircuit, maar ook in Francorchamps heb ik al een vijftiental testdagen en meer dan vierhonderd ronden afgewerkt. Nog nooit in competitie weliswaar… In de aanloop naar de 25 Uur zal ik door te sporten mijn conditie verder op punt stellen en zoveel mogelijk oefenen op een simulator. Het is niet hetzelfde als het echte werk, maar het blijft een uitstekende voorbereiding… Mijn motivatie is enorm en ik tel de dagen af!”

Het aftellen is inderdaad meer dan ooit begonnen, aangezien de eerste oefensessies op vrijdag 7 juli op het programma staan in Spa-Francorchamps!

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy