vrijdag, 12 december 2014

Nieuw gezicht voor de Hyundai i40

Op alle vlakken verfijnd om aan de Europese smaak te voldoen. Primeur voor Hyundai: nieuw ontwikkelde zevenversnellingsbak met dubbele koppeling verhoogt efficiëntie en rijcomfort.

Sinds hij in juli 2011 op de markt kwam, heeft de in Europa ontwikkelde i40 het merkimago van Hyundai op het Oude Continent aanzienlijk versterkt. Hij wist klanten in het D-segment te verleiden met een prachtig koetswerk- en interieurdesign, een hoogtechnologische uitrusting en echte topkwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Voor 2015 introduceert Hyundai zijn opvolger, de nieuwe i40-generatie met opgefriste stijl, een verbeterd rijgedrag en tal van nieuwe veiligheids- en comfortvoorzieningen.

Verbeterde motoren en een gloednieuwe 7-DCT

De nieuwe i40 is verkrijgbaar met vier diesel- en benzinemotoren, die stuk voor stuk aan de Euro 6-normen voldoen en vermogens van 115 tot 166 pk leveren, goed voor een marktdekking van meer dan 80 procent.

De meest verkocht versie van Hyundai‘s 1,7-liter U-II-dieselmotor levert voortaan meer vermogen (141 pk) en meer koppel (340 Nm) en zal naar alle waarschijnlijkheid de populairste motor in het gamma blijven. 

Met zijn hoge koppel dat al bij 1.750 o/m paraat staat, verzekert de motor een alert rijgedrag. De nieuwe 7 traps DCT automaat biedt bestuurders de keuze tussen een volautomatische modus (ideaal in de stad) en een sequentiële bediening via de versnellingspook of de schakelhendels aan het stuur. Om het brandstofverbruik terug te dringen kunnen klanten ook opteren voor een stop-startsysteem (ISG).

De nieuwe i40 is ook leverbaar met een aantal rechtstreeks ingespoten benzinemotoren (GDi). De 1.6 Gamma-motor wordt overgenomen uit de vorige generatie. Hij levert 135 pk en 164 Nm koppel en wordt gepaard aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. 

Net als de ix35, de compacte SUV van het merk, heeft de i40 een cruciale rol gespeeld in de merkperceptie bij zowel particulieren als fleetklanten. Sinds zijn lancering werden al bijna 100.000 exemplaren van de i40 verkocht, goed voor een marktaandeel van ruim 5 procent in het D-segment.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy