vrijdag, 16 juni 2017

25 Hours VW Fun Cup

Uiteraard gaat tijdens het weekend van 7, 8 en 9 juli in de 20ste editie van de 25 Hours VW Fun Cup heel veel aandacht naar ex-wielrenner Tom Boonen die aan de zijde van ervaren mannen zoals Anthony Kumpen en Bert Longin in de #114 VW Fun Cup zijn debuut beleeft in de autosport.
De vierde man in de door de Belgian VW Club ondersteunde “peace & love” VW is Ruben Van Gucht en de VRT-sportjournalist is al toe aan zijn tweede deelname in wat bekend staat als de langste endurancerace!

Twee jaar geleden bracht hij de #50 VW samen met hetzelfde duo Kumpen-Longin, acteur Louis Talpe en ex-veldrijder Niels Albert in 24ste stelling over de eindmeet van de 25 Hours VW Fun Cup.

“Vorig jaar was ik weerhouden door het EK Voetbal en van zodra de gesprekken begonnen te vlotten over de deelname van Tom Boonen, was ik opnieuw kandidaat. Waarom? Ik houd van alle uitdagingen en vooral het soort waarvoor anderen vriendelijk bedanken. Zo reed ik twee dagen voor de Ronde van Vlaanderen zelf het parcours en ook de Dodentocht heb ik al enkele keren uitgelopen!”

Ruben had totdan geen enkele band met de autosport en was enkel betrokken partij als commentator van het WK Rally, Blancpain Series en dus de 24 Uren van Francorchamps.

“Door zelf achter het stuur te kruipen, is mijn ontzag voor coureurs enorm toegenomen. Ik herinner mij nog levendig mijn eerste stint, in 2015, en was danig onder de indruk van alles wat op mij afkwam, het circuit, de concurrenten op de piste. En, ja, die eerste ronden voelde ik mij niet op mijn gemak. Ik beschouw mezelf dan ook niet als een échte coureur, ik ben nieuwsgierig om te leren en kan jongens zoals Bert Longin niet genoeg bedanken voor de hulp en het advies. Toen ik vorige week op Circuit Zolder voor de eerste keer terug kennismaakte met de VW Fun Cup was het trouwens weer even bang afwachten!”

Van Kumpen en Longin is geweten dat zij voluit gaan en van Tom Boonen mag verwacht worden dat hij hongerig is naar een sportief sterke prestatie.

“Mijn teammaats zijn geen gewone gasten, hé, en in vergelijking met hen neem ik met plezier de rol waar van de schildpad! Bij VW hebben ze ons op het hart gedrukt dat het bereiken van de finish ons eerste en enige doel blijft. Ik hoop op mijn manier een steentje bij te dragen tot het welslagen van deze missie. En, neen, na de 25 Hours moet men mij niet verwachten aan de start van één of andere race. Er wachten mij andere uitdagingen!” 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy