dinsdag, 01 augustus 2017

Heerlijk: Performance-goodies voor VW Golf R

Met 310 pk staan de Golf R en Golf R Variant garant voor sportwagen-waardige prestaties en maximale sportiviteit. Volkswagen tilt nu die indrukwekkende prestaties naar een nóg hoger niveau met een optioneel verkrijgbaar Akrapovič uitlaatsysteem- en 'Performance' schijfremmen.

Titanium R-‘Performance’ uitlaatsysteem

De Sloveen Igor Akrapovič was ooit zelf piloot en op een zeker moment hing hij zijn helm aan de wilgen en begon met de ontwikkeling van exclusieve sportuitlaatsystemen. De Akrapovič-units zijn zo indrukwekkend dat Volkswagen in samenwerking met Akrapovič een uit titaniumlegering opgetrokken ‘Performance’ uitlaatsysteem voor de drie- en vijfdeurs Golf R heeft ontworpen. Het systeem mondt uit in een eveneens titanium einddemper met vier ronde uitlaatpijpen inclusief Akrapovič-logo. Het gebruik van het edelmetaal vermindert het gewicht van het totale systeem met 7 kilogram ten opzichte van de standaard uitlaatconstructie. Het ‘Performance’ uitlaatsysteem geeft de Golf R dankzij geïntegreerde, instelbare kleppen een compleet nieuwe sound, die – afhankelijk van de gekozen rijstand – de echte autosportakoestiek benadert. 

R-‘Performance’ remsysteem

Voor de Golf R én Golf R Variant introduceert Volkswagen tegelijkertijd de ‘Performance’ schijfremmen. Dit remsysteem is twee kilo lichter dan de standaardremmen. Optisch is het ‘Performance’ remsysteem te herkennen aan het zilverkleurige logo met R-embleem op de remklauwen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy