woensdag, 06 september 2017

Hyundai gaat Racen met de i30 N TCR

De i30 N TCR, het eerste project van Hyundai Motorsport dat specifiek is ontwikkeld voor racen op circuit, wist al heel wat aandacht te trekken tijdens zijn debuut op het recente ADAC TCR-kampioenschap van Duitsland. Op de IAA van Frankfurt wordt de i30 N TCR voor het eerst voorgesteld aan een breder publiek.

De i30 N TCR is gemaakt volgens de specificaties van het TCR die in 2015 werden geïntroduceerd en is ontwikkeld om te worden verkocht aan klanten die willen kampen in het steeds grotere aantal nationale en internationale reeksen waar TCR-afgestelde auto’s toegelaten zijn. De i30 N TCR is een aanvulling op de toekomstige N-high-performancelijn en moet de high-performance-ingenieurscapaciteiten van het merk aantonen.

Volgens de TCR-regelgeving wordt de i30 N TCR aangedreven door een 2.0-turbomotor die is gekoppeld aan een zesversnellingsbak met bediening via hendels aan het stuur. De 100 liter grote brandstoftank is uitgerust met een snelvulkit voor uithoudingsraces zodat klanten zowel aan korteafstandsraces als aan wedstrijden over langere afstanden kunnen deelnemen.

Afbeelding galerij

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy