maandag, 04 december 2017

Elektrische Volkswagen I.D. komt eraan

Volkswagens grootste technologie- en productoffensief ooit begint vorm te krijgen. Het eerste model dat op het nieuwe MEB-platform komt te staan, is de compacte, elektrische Volkswagen I.D. De productie start eind 2019 in het Duitse Zwickau.


Gedurende een periode van vijf jaar introduceert de Volkswagen Group in totaal tweeëndertig volledig elektrische modellen op basis van het gloednieuwe MEB-platform. In 2020 rollen er naar verwachting 100.000 elektrische Volkswagens van de band. Merkdirecteur Herbert Diess benadrukt de grootte van het project: “We zijn vastbesloten om de leiding te nemen in e-mobility.”

Het elektrische MEB-platform is ontworpen voor de emissievrije, digitale mobiliteit van de toekomst en is compleet nieuw ontwikkeld. Het platform voorziet in elektromotoren met uiteenlopende vermogensniveaus, platte batterijpakketten in de bodem, innovatieve technologieën en software-features als slimme verlichting en head-up displays met augmented reality. Dit zijn zaken die voorheen enkel beschikbaar waren voor auto’s in het premium segment.

De Volkswagen I.D., I.D. BUZZ en I.D. CROZZ vormen de voorhoede van een reeks nieuwe modellen die Volkswagen vanaf 2020 met korte tussenpozen introduceert, als onderdeel van zijn elektro-offensief. De nieuwe modelgeneratie wordt in Europa, China en de VS op de markt gebracht.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy