zondag, 11 februari 2018

Autoworld Brussels richt de spots op VW Kever en Beetle

In het verlengde van de 10de editie van de Love Bugs Parade brengt Autoworld Brussels een ode aan de VW Kever, een van de meest legendarische automodellen uit de moderne automobielgeschiedenis.


Op vraag van de Duitse Rijkskanselier Adolf Hitler ontwierp de Oostenrijkse ingenieur Ferdinand Porsche de VW Kever. De eerste wagen voor het volk liep in 1938 in Wolfsburg van de band, in 1948 voerde Pierre D’Ieteren de eerste Kever in België in. Niet veel later ging de firma D’Ieteren in Vorst ook VW Kevers assembleren.

Succesverhaal van een Kever

Nieuw of tweedehands was de Kever de allereerste auto van miljoenen mensen. Volgens schattingen waren niet minder dan 120.000.000 personen ooit eigenaar van een Kever! Zijn silhouet bleef gedurende 65 jaar nagenoeg ongewijzigd, enkel de achterruit evolueerde van een ovaal tot een rechthoek. In de lente van 1950 volgde de eerste cabrio-versie, toen nog met een oprolbaar linnen dak. In de loop der jaren steeg de cilinderinhoud van 34 pk tot 44 pk. De «Ultima Edición» die in juli 2003 in het Mexicaanse Puebla werd voorgesteld, betekende het einde van de productie.

Herbie

Het verhaal van de Volkswagen Kever zou niet compleet zijn zonder de episode te vermelden waarin hij het schopte tot internationale filmvedette onder de naam Herbie. In de Amerikaanse film "Love Bug" (die net 50 jaar geleden uitkwam) en die in het Nederlands « De dolle Kever » heette, was de held van het verhaal Herbie, een VW Kever die tot alles in staat was. Hij reed wedstrijden, speelde voor koppelaar, lag aan de basis van een idylle, was begripvol en dan weer woedend – kortom, een buitengewone auto, met zeer menselijke trekjes!

New Beetle – Beetle – XXIst Century Beetle – Beetle Last Edition…

In 1998 maakte de New Beetle zijn langverwachte debuut. Hij liet de magische vorm van zijn voorganger herleven, zonder een «remake» te zijn van het origineel. Het is inderdaad een volledig nieuwe en moderne auto: functioneel, met een hoog comfortniveau en met de meest vooruitstrevende veiligheidsvoorzieningen. Hij is zowel binnen als buiten aanzienlijk groter dan de oorspronkelijke Kever. De New Beetle verpopte tot Beetle en vervolgens tot Beetle van de XXIe eeuw. Dit jaar komt spijtig genoeg een einde aan de productie van de Beetle. Voor Autoworld Brussels het sein om uit te pakken met een mooie retrospectieve van deze iconische auto die vele generaties aan het dromen zette… en dat nog steeds blijft doen.

Wat is er te zien :

* de kever VW 30 – het prototype van de allereerste VW kever
* een brilkever van 1950
* een kever cabrio 1303 van 1979
* een Ultima Edicion van 2003 – het laatste model uit de Mexicaanse Volkswagenfabriek
* een New Beetle van 1998
* een Beetle – voor de gelegenheid uitgedost als « Flower Power »
* een Beetle van de 21e eeuw van 2003
* een Beetle Last Edition – laatste versie voor Europa

Eerbetoon aan de “Flower Power” beweging

Op het podium aan het eind van de Blue Boulevard, brengt Autoworld een eerbetoon aan de hippiebeweging die eind van de jaren ’60 ontstond in de Verenigde Staten. In een typische festival-omgeving staan volgende modellen tentoongesteld:
* een Combi T1 – voor de gelegenheid met Flower Power-decoratie
* de « Dolle Kever » nr. 53 uit de film « The Love Bug », met Herbie in de hoofdrol
* de « Afrikaanse » kever (een replica) die in de jaren ’50 de reis maakte naar Leopoldville,
* de onweerstaanbare Fun Cup Flower Power…

Praktische info :

Autoworld, Jubelpark, 1000 Brussel (www.autoworld.be)
Alle dagen open van 10 tot 17u, toegangsprijs: 10€/volwassene, 8€/senior, 7€/student, 4€/kind 6-12 jaar, gratis voor de kleintjes tot 6 jaar

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy