maandag, 19 februari 2018

Officieel: Volvo XC40 met 1.5-liter driecilindermotor

Officieel: Volvo XC40 met 1.5-liter driecilindermotor © Volvo Cars
Volvo heeft vandaag zijn nieuwe Drive­-E­-driecilindermotor gelanceerd in de XC40, de allereerste Volvo in het segment van de compacte SUV's. Het is de eerste driecilindermotor die de onderneming op de markt brengt sinds haar oprichting in 1926.


Volvo ontwikkelde de benzinemotor van 1,5 liter met drie cilinders en directe injectie intern en op basis van hetzelfde modulaire ontwerp als de Drive­-E­-viercilindermotoren. De driecilindermotor is gelinkt aan een handgeschakelde zesbak en vanaf volgend jaar zal ook een automatische achttrapstransmissie als optie verkrijgbaar zijn.

In het kader van streven van Volvo Cars naar optimale schaalvoordelen zal de motor op de productielijnen van de viercilinderbenzine­ en ­dieselmotoren worden geproduceerd.

Naast de driecilindermotor worden ook de bestaande D3 ­dieselmotor met 150 pk en T4­ benzinemotor met 190 pk toegevoegd aan het motoraanbod voor de XC40.

Bovendien werd de nieuwe driecilindermotor ontworpen met het oog op integratie in de Twin Engine plug­ in hybridewagens. Er volgen dan ook later nog XC40­ varianten met een hybridemotor en met een volledig elektrische aandrijving.

XC40­ klanten hebben nu ook een ruimere keuze aan afwerkingsniveaus, inclusief het basismodel, de varianten Momentum en R­-Design (die al bij de lancering verkrijgbaar waren) en het luxueuze nieuwe niveau Inscription.

Het Inscription­model is langs buiten afgewerkt met unieke skidplates, chroom aan de zijruiten en het grillegaas, modelspecifieke carrosseriekleuren en velgen van 18", 19" of 20". In de cabine bevinden zich een nieuw ontworpen kristallen versnellingspookknop en mooie Driftwood­inleg, die al eerder verkrijgbaar waren in Volvo's bekroonde middelgrote SUV, de XC60.

XC40­ klanten kunnen hun wagen verder personaliseren met accessoires zoals de 21" lichtmetalen Black Diamond Cut­velgen en de nieuwe, als accessoire verkrijgbare stylingkit met skidplates in geborsteld roestvrij staal en geïntegreerde dubbele uitlaat.
Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy