donderdag, 08 maart 2018

Nieuwe Volkswagen Touareg bijna klaar

Volkswagen voert in de omgeving van Saragossa de ‘approval test run’ van de nieuwe Touareg uit. Dit is de laatste test van een zeer uitgebreide reeks waarin meer dan 3 miljoen kilometers zijn afgelegd onder de meest uiteenlopende (klimatologische) omstandigheden. Nu draait het om de laatste details en finetuning. Als alles hier werkt, is de Touareg klaar voor de klant. Over vier maanden staat de derde generatie Touareg bij de Volkswagen-dealer.


Door de bocht als een Golf

Karsten Schebsdat, hoofd van Driving Dynamics bij Volkswagen AG, is trots op de nieuwe Touareg. De grote SUV rondt krappe bochten bijna als een Golf, vertelt hij. En dankzij de ruime keuze aan onderstelinstellingen staat het comfort bij elk soort wegdek op een hoog niveau. Ook de actieve stabilisatoren voor en achter zijn indrukwekkend: ze beperken het overhellen van de carrosserie tot vrijwel nul. Voor het eerst is de Touareg er ook met achterwielbesturing. Bij hoge snelheden zorgt dit voor meer bochtendynamiek en extra stabiliteit en bij lage snelheden maakt het manoeuvreren makkelijker. De draaicirkel bedraagt nu 11,13 meter tegen 12,20 m voor de vorige Touareg.

Wereldpremière

De nieuwe Touareg beleeft zijn wereldpremière op 23 maart aanstaande in Peking en staat nog deze zomer bij de Belgische Volkswagen-dealers.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy