donderdag, 10 mei 2018

Officieel: VW Golf GTI TCR, 290 pk, 264 km/u snel

Officieel: VW Golf GTI TCR, 290 pk, 264 km/u snel © Volkswagen AG
De Volkswagen Golf GTI TCR is vandaag onthuld tijdens het GTI Treffen in het Oostenrijkse Reifnitz am Wörthersee, waar ieder jaar de grootste Volkswagen-meeting ter wereld wordt gehouden. De Golf GTI TCR komt eind dit jaar op de markt.


Voor de aandrijving van de Golf GTI TCR zorgt een 2,0 liter turbomotor met 290 pk en een maximumkoppel van 370 Nm. De topsnelheid van Volkswagens krachtigste GTI ligt op 250 km/u, maar het is ook mogelijk om de elektronische begrenzer te laten verwijderen. De Golf GTI TCR knalt dan door tot 264 km/u en pakt zo niet alleen de titel van snelste straatlegale Volkswagen, maar kan ook de 350 pk sterke Golf GTI TCR-racewagen bijbenen.

De snelste Volkswagen Golf ooit heeft – net als de Golf R – twee extra radiateurs in de neus voor een betere koeling van de motor. Hij staat af-fabriek op grote 18” lichtmetalen velgen in Belvedere-design, maar er zijn ook 19” exemplaren beschikbaar. Daarachter gaan geperforeerde remschijven schuil met speciale remklauwen en –blokken die garant staan voor een optimale vertraging, ook op het circuit. 

De Golf GTI TCR wordt leverbaar met het titanium uitlaatsysteem van Akrapovič, dat tot nu toe alleen beschikbaar was voor de Golf R. Op de vooras is altijd het sperdifferentieel van de Golf GTI Performance gemonteerd. Dat zorgt voor meer tractie en een nog beter weggedrag in snelle bochten. 

Volkswagen heeft voor de Golf GTI TCR een special kleur ontwikkeld: Pure Grey. De hot hatch is natuurlijk ook te krijgen in traditionele GTI-tinten als Pure White, Tornado Red, Deep Black Pearl Effect en Oryx White Pearl Effect.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy